Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

CINEAMA 2015 hľadá nádejných filmových tvorcov

Autor: CINEAMA 2015 hľadá nádejných filmových tvorcov
Foto: CINEAMA 2015 hľadá nádejných filmových tvorcov
Uverejnené: 15. február 2015

Točíš filmy a chceš sa zúčastniť súťaže? Tak práve pre teba je tu prehliadka amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2015, ktorú organizuje Turčianske kultúrne stredisko v Martine v spolupráci s Národným osvetovým centrom a martinskou Mestskou scénou.

 

CINEAMA je najstaršou a najprestížnejšou celoštátnou súťažou v oblasti amatérskej filmovej tvorby na Slovensku, ktorá amatérskym tvorcom umožňuje komplexnú verejnú prezentáciu. Súťaž napomáha vyhľadávaniu nových talentov a zároveň vytvára priestor pre rozvoj umeleckej tvorivosti i technickej zdatnosti detí, mládeže i dospelých. Vytvára možnosť pre prezentáciu diel rôzneho tematického i žánrového zamerania, ako aj priestor pre porovnanie ich umeleckej i technickej úrovne. Súčasťou súťaže je aj vzdelávacia časť, ktorá prispieva k ďalšiemu rozvíjaniu vedomostí a odovzdávaniu skúseností či už v oblasti umeleckej tvorby, alebo v oblasti procesu technického spracovania jednotlivých filmových diel.

 

Súťaž sa člení podľa vekových, vzdelanostných a žánrových kritérií. Každý súťažiaci môže svoje diela prihlásiť do zodpovedajúcej kategórie -dokument, reportáž, hraný film, animovaný film, experiment, videoklip, zvučka či minútový film. Vekové skupiny aj žánrové kategórie sú vytvorené tak, aby zodpovedali kategóriám medzinárodných súťaží, predovšetkým tých, ktoré sa konajú pod patronátom svetovej organizácie pre amatérsky film UNICA, ktorej je Slovensko členom od roku 1993. Porota pozostávajúca z odborníkov z radov aktívnych filmových tvorcov, teoretikov, publicistov a pedagógov odborných škôl bude hodnotiť kvalitu umeleckého diela a technické spracovanie filmu.

 

Tretí ročník regionálneho kola celoštátnej súťažnej CINEAMA 2015 sa uskutoční 26. marca 2015 o 16.00 h v priestoroch Mestskej scény Martin. Súťaže sa môže zúčastniť každý tvorca, filmový amatér, ktorý splní požadované kritériá a svoj film prihlási do 2. marca 2015. Víťazi regionálneho kola majú možnosť postúpiť na krajskú a celoštátnu úroveň súťaže.

 

Na stiahnutie: Prihláška a Propozície

 

Autor: Mgr. Radoslav Pančík © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama