Šachová liga Turčianskych škôl odštartovala prvým turnajom

Autor: Šachová liga Turčianskych škôl odštartovala prvým turnajom
Foto: Šachová liga Turčianskych škôl odštartovala prvým turnajom
Uverejnené: 25. február 2015

Dňa 24.2.2015 sa na pôde Súkromného centra voľného času TK DEEP v DEEP DANCE CENTER Martin odohralo prvé stretnutie série troch turnajov Šachovej ligy Turčianskych škôl.

 

Ide o súťaž trojčlenných družstiev zo základných škôl, stredných škôl a centier voľného času okresov Martin a Turčianske Teplice, v zrýchlenom šachu s možnosťou nasadzovať náhradníkov. Hrá sa kruhovým spôsobom, teda každý s každým, podľa pravidiel FIDE pre rapid šach. Na jedno kolo je určených 2 x 15 min., teda 15 minút pre každého hráča. Do súťaže sa prihlásilo 20 družstiev z 11 škôl a CVČ. Celkovo tak žiaci a študenti odohrajú 19 kôl. Ligu organizuje Šachový zväz Turca v spolupráci so SCVČ TK DEEP Martin. Záštitu nad podujatím prevzal pán Igor Hraško, poslanec NR SR. Vďaka partnerom, sa hráči a hráčky môžu tešiť na pekné ceny.

 

 

 

V utorok sme začali najprv žrebovaním poradových čísiel družstiev a následným losovaním zápasov. Keďže sa jedná o školskú súťaž, stanovili sme si prvé stretnutie odohrať do 12.30 hod. tak, aby si nemuseli rodičia robiť starosti s obedom pre deti.

 

 

Odohralo sa prvých 5 kôl, kde úlohu favorita jasne potvrdili šachisti z Gymnázia V. P. Tótha Martin, ZÚ ZŠ Turany a Gymnázia Jozefa Lettricha Martin. Je to však ešte len rozbeh a najzaujímavejšie boje sa odohrajú v druhej polovici súťaže, keď už pôjde o veľa. Výsledky sa spracovávajú pomocou programu swiss-manager a výsledky sú priebežne odosielané na šachový portál chess-results.com Tým zabezpečujeme kontrolu a prehľad o hráčoch a jednotlivých družstvách. Ďalšie kolo sa odohrá o mesiac 24.3.2015 na rovnakom mieste a v rovnakom čase.

 

Priebežné poradie: http://www.chess-results.com/tnr161418.aspx?lan=4&art=46&wi=821

 

Autor: Marián Štekláč – riaditeľ súťaže © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama