V Turčianskej knižnici otvorili výstavu fotografií Anny Thomkovej

Autor: V Turčianskej knižnici otvorili výstavu fotografií Anny Thomkovej
Foto: V Turčianskej knižnici otvorili výstavu fotografií Anny Thomkovej
Uverejnené: 04. marec 2015

V utorok podvečer sa v Turčianskej knižnici stretli priaznivci umenia a priatelia Anny Thomkovej počas slávnostnej vernisáže jej fotografií. O príjemný program venovaný životnému jubileu fotografky sa postarali Peter "Petiar" Lachký a Ján „Medokýš“ Cíger.

 

Vzťah k fotografovaniu sa u Anny Thomkovej vyvíjal už od detstva: "Prvý, kto ma zoznámil s fotografiou bol môj starší brat. Mali sme doma tmavú komoru a všetko zariadenie, ktoré bolo treba na vyvolávanie fotiek. Pamätám si, že ako malé dievča som fascinovane pozerala do misky s ustaľovačom a vývojkou a nechápavo som pozorovala, ako sa na bielom papieri zjavuje nejaký obraz."

 

 

K fotografovaniu sa vrátila a zhruba pred desiatimi rokmi sa tejto záľube začala intenzívne venovať. Pri potulkách prírodou a malebnými slovenskými dedinkami zachytáva krásy slovenskej krajiny. "Každú svoju voľnú chvíľu venujem prírode. Príroda je pre mňa to, čo možno pre niektorých chrám. Pristupujem k nej s úctou a s pokorou. Nikto vám nedá toľko, čo príroda a ak sa na ňu pozeráte srdcom, nájdete tam strašne veľa pekného," uviedla v príhovore autorka fotografií.

 

 

V jej tvorbe môžete obdivovať pôsobivé obrazy západov slnka, zábery z rôznych ročných období, detaily zo živej prírody, či fotografie tradičnej ľudovej architektúry. Prvá autorská výstava amatérskej fotografky Anny Thomkovej Baranovej s názvom Skryté krásy bude zdobiť priestory Turčianskej knižnice do konca marca.

 

 

 

Autor: Mira Kováčová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama