Čo ukrýva Vaše múzeum?

Autor: Čo ukrýva Vaše múzeum?
Foto: Čo ukrýva Vaše múzeum?
Uverejnené: 16. marec 2015

Nielen múzeá uchovávajú hodnotné veci. Poklady sa určite nájdu aj u Vás doma. Prevetrajte povaly aj detské izby, navštívte babku a ukážte, čo ukrýva Vaše “múzeum”.

 

“Moje múzeum” je online projektom Slovenského národného múzea v Martine ako sprievodná aktivita k výstave Nové v múzeu. Výstava predmetov, ktoré za 10 rokov pribudli do našich múzeí, nás inšpirovala k myšlienke, že každý má doma niečo, čo by (raz) mohlo obohatiť múzejné zbierky.

   

Vytvorte s nami vlastnú online výstavu

Ako na to? Urobte fotografiu a s hashtagom #mojemuzeum ju umiestnite na Instagram či Twitter alebo pošlite na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Napíšte, čo to je a aký príbeh sa k predmetu viaže. Hashtag #mojemuzeum “uloží” Váš poklad do online vitríny a obdivovať ho bude môcť každý, kto našu stránku navštívi.

 

Nové v múzeu

Počas desiatich rokov pribudlo do martinského múzea takmer 320 000 predmetov. Odborní pracovníci – kurátori prijali do svojich zbierok predmety z oblasti etnografie, kultúrnej histórie, národopisnej fotografie, archeológie i prírodných vied. Zbierky múzea a jeho siedmych špecializovaných zložiek sa rozširovali vďaka cieleným nákupom, darmi a v oblasti zbierok prírodovedného charakteru najmä vlastným zberom.

 

Výstava s názvom Nové v múzeu rôznorodou skladbou exponátov prezentuje to, čo sa v tejto oblasti podarilo múzeu zrealizovať v rámci napĺňania svojho cieľa - uchovávania a prezentovania dokladov vývoja slovenskej prírody a spoločnosti, slovenského národa a etnických spoločenstiev ako súčasti národného kultúrneho dedičstva Slovenska. Výstava Nové v múzeu je pre Vás otvorená do konca marca 2015. My ale dúfame, že projekt Moje múzeum bude priestorom pre Vaše poklady aj naďalej.

 

Výstavu pokladov si môžete pozrieť aj cez Facebook: http://on.fb.me/1EJS7mW

 

Autor: Milena Kiripolská © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama