Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Pohľad rodiča: Ako vyhrať zlato a iné medaily

Autor: Pohľad rodiča: Ako vyhrať zlato a iné medaily
Foto: Pohľad rodiča: Ako vyhrať zlato a iné medaily
Uverejnené: 10. máj 2015

Tanečný klub Shakers žne tento rok na slovenských tanečných pohárových súťažiach jeden úspech za druhým. V kategórii Hip-Hop po absolvovaní troch kôl martinskej Deep Dance League, považskobystrickej DanceManie a jednej šalianskej súťaže - Jednoducho tanec, si domov odnášali 13 zlatých, 12 strieborných, 6 bronzových medailí a niekoľko ďalších pekných umiestnení. Slušný počet. Aký je na to recept?

 

Povedala by som, že recept neexistuje. Alebo teda nie zaručený. A presný. Treba byť kreatívny a skúšať. Ingrediencie sú jasné, množstvo, postup a miešacie náčinie už ani trochu. Prispieva každý niečím svojím... Je to, ako keď naša babina robí najlepšiu sviečkovú na svete. Za žiadnych okolností z nej nedostanete počty ako: 3 mrkvy, 2 petržleny, štvrť malého zeleru... Namiesto toho mi ukáže pekáč a povie: “asi takto, dávam to tam od oka”, ale vždy jej to vyjde :)

 

Takže, čo potrebujete?

 

Asi sto tréningov do roka. V lete, v zime, v soboty, cez prázdniny, v sále kde je občas aj 30°C. Výborných, tancom žijúcich trénerov, ktorí sa vo voľnom čase venujú asi päťdesiatim kusom detí a tínedžerov (ktorí sa nie vždy dajú prehovoriť, že na tréningu sa naozaj a naplno tancuje). Tancachtivé deti, ktoré si rozumejú a vedia sa spolu zabaviť aj mimo tanečnej sály. Tancachtivých tínedžerov, ktorých sem-tam treba presviedčať, že absolvovanie tréningov je neoddeliteľnou súčasťou a nemenným pravidlom v rámci prípravy na súťaže. Nadšených, zohratých a občas (občas aj oprávnene) reptajúcich rodičov, pripravených tráviť soboty doma a zopár nedieľ v roku na rôznych súťažiach, v rôznych sálach, čo do veľkosti i pachu :)(zúčastnení vedia a môžu potvrdiť)

 

2x zlatá sólistka Alica Benčuriková

 

Ďalšou nevynechateľnou prísadou sú úžasné choreografie, skvele technicky zvládnuté, pri ktorých je stále na čo sa pozerať, nielen po technickej, ale aj dejovej stránke zaujímavé a prekvapivé. Obohacujúcou, aj keď nie nevyhnutnou, ale zato pikantnou ingredienciou je aj neobmedzená a nápaditá kreativita zasahujúceho trénera v situácii panikáriaci rodičia verzus zabudnuté doplnky do kostýmu. Dobré a výrazné kostýmy na súťaže, občas zaobstarané na poslednú chvíľu, príjemné maličkosti ako tanečné workshopy s “pánmi” tanečníkmi absolvované na rôznych miestach nielen Slovenska, battle, sústredenia a individuálne tréningy trebárs aj doma v obývačke.

 

3x zlaté duo Tomáš Bače a Matej Adam Balint (choreograf Adam Kmeť)

 

Výborným korením je napríklad posledné miesto v kategórii detských skupín na predposledných Majstrovstvách Slovenska v Hip-Hope, ale aj tričká s logom klubu pre optimistických rodičov (nech je na prvý pohľad jasné, komu fandia :) a samozrejme tímový duch, keď podpora ktoréhokoľvek člena klubu na súťaži nie je povinnosťou, ale prirodzenou radosťou a pocitu spolupatričnosti, a veľa veľa trpezlivosti, vytrvalosti a nadšenia od všetkých členov a fanúšikov.

 

Strieborné duo Alica Benčuriková, Simona Novosedliaková (choreografia Ivica Folučková)

 

No a toto všetko dĺĺĺĺho miešate, mixnete to dobrou hudbou, výborne zorganizovanou súťažou, nevypočítateľnou porotou, pridáte štipku niečoho, čo snáď možno nazvať espritom a tadááááá, máte tu úspešnú sériu víťazstiev a dobrých umiestnení. A finálne a veľmi spoľahlivo preveria správnosť, či odhalia chyby receptu, aj tento rok rýchlo sa blížiace Majstrovstvá Slovenska v Hip-Hope v Košiciach, tak snáď náš tohtoročný recept bude úspešný aj na tejto paráde. Starostlivo vyselektované ingrediencie sa už tešia na neopakovateľnú atmosféru :))

 

 

Zlatom ocenená skupina detí (názov choreografie Zbojnícka družina) zo superfinále Deep Dance Leaque v Martine, choreograf Adam Kmeť a Marcela Hrúzová (zľava: Emka Kyselicová, Tamara Rajčanová, Simona Novosedliaková, Mirka Igazová, Alica Benčuriková, Matej Adam Balint, Tomáš Bače)

 

Autor: Vladena Vrabcová © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama