Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Netradičné divadelné predstavenie: Don Quijote v Barmuseum

Autor: Netradičné divadelné predstavenie: Don Quijote v Barmuseum
Foto: Netradičné divadelné predstavenie: Don Quijote v Barmuseum
Uverejnené: 31. január 2013

Zimný festival kultúry - ZIMOMRIAVKY 2013 pokračoval svojou druhou časťou v sále Barmuseum 31. januára divadelným predstavením Don Quijote v podaní Divadla na hojdačke. Herci zapojili do svojej kreatívne a nadčasovo podanej hry aj viacerých divákov.

Hra vychádzala z Cervantesovho románu dramatizovaného vo verši s ohľadom na pôvodné historicko - tematické románové tézy, do deja bol vložený aj aktualizačný dramatický presah témy. Dômyselný rytier Don Quijote de la Mancha je román z roku 1605, autorom je Miguel de Cervantes y Saavedra. Dielo predstavuje satiru na rytierske romány z obdobia renesancie a nájdeme v ňom komicky vyjadrený rozpor medzi skutočnosťou a ilúziou. Je to jedno z najznámejších literárnych diel na svete.

Don Quijote v podaní Divadla na hojdačke

Divadlo na hojdačke je platforma mladých hercov, ktorí sa venujú predovšetkým divadlu pre deti a mládež. Hra Don Quijote v ich podaní ukazuje divákovi rozdiely medzi ilúziou, predstavami a realitou z viacerých pohľadov a pridáva tam aj rôzne novodobé prvky. Podľa pôvodného románu si Don Quijote začal namýšľať že je rytier práve preto, že čítal veľa rytierskych románov. V súčasnosti sa dá tento dej preniesť do istej paralely napríklad s telenovelami. Herci počas jednej hodiny predviedli vtipným spôsobom vybrané časti príbehu a zapojili do diania aj publikum. Divadlo na hojdačke pôsobí prevažne v Žilinskom kraji, ale v budúcnosti ich možno uvidíme aj na rôznych festivaloch. Predstavenie v Barmuseum bolo ich premiérovým vystúpením pre večerného diváka.

Don Quijote v podaní Divadla na hojdačke


Reklama

príbuzné témy

Reklama