Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Slávnostné otvorenie Martinského centra pre biomedicínu JLF UK

Autor: Slávnostné otvorenie Martinského centra pre biomedicínu JLF UK
Foto: Slávnostné otvorenie Martinského centra pre biomedicínu JLF UK
Uverejnené: 18. máj 2015

Vo štvrtok 21. mája 2015 sa o 14.30 hod. uskutoční slávnostné otvorenie novostavby Martinského centra pre biomedicínu Jesseniovej lekárskej fakulty UK (BioMed Martin). Slávnostný akt - za účasti predsedu vlády SR Roberta Fica - sa uskutoční pred budovou novostavby na Malej hore v Martine.

 

Vybudované Martinské centrum pre biomedicínu (BioMed Martin) predstavuje špičkové pracovisko Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine, kooperujúce s centrami excelentnosti, kompetenčným centrom a ostatnými pracoviskami fakulty s cieľom vytvárať dynamické výstupy výskumu a vývoja v oblasti molekulovej medicíny, onkológie, respirológie a neurovied.

Centrum vytvára intelektuálne stimulujúce prostredie a motivuje mladých vedeckých pracovníkov k inovatívnym projektom s možnosťou aplikácie v klinickej praxi. S využitím interných štruktúr podporujúcich vedu, ochranu duševného vlastníctva a transfer technológií do praxe pracuje BioMed Martin na možnosti vytvorenia potenciálnych podnikateľských zámerov, zmluvného výskumu, prípadne inej možnosti komercionalizácie výsledkov výskumu.

Konečným poslaním v realizácii výskumu a vývoja na JLF UK je zlepšenie ľudského zdravia. Tento cieľ je plnený v kontexte výbornej spolupráce na úrovni základného a klinického výskumu, ktorá urýchľuje transfer poznatkov do klinickej praxe a má priamy vplyv na zdravotný stav obyvateľstva. BioMed Martin sa orientuje na štyri priority výskumu, ktoré boli vybrané v súlade s prioritami medicínskeho výskumu v Európe, najmä z dôvodu potenciálneho naviazania kooperácie v daných oblastiach.

Viac informácií: BioMed Martin

 

 

Autor: JLF UK, foto: Milan Šulov © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama