Absolventský koncert v podaní nadanej klaviristky z Martina

Autor: Absolventský koncert v podaní nadanej klaviristky z Martina
Foto: Absolventský koncert v podaní nadanej klaviristky z Martina
Uverejnené: 02. jún 2015

Sála Turčianskej galérie praskala vo švíkoch, rodina, spolužiaci aj priatelia Zorky si zo zatajeným dychom od prvej minúty vychutnávali slávnostný okamih absolventského koncertu.

 

Vo štvrtok 21. mája sme si prišli vypočuť absolventský recitál vynikajúcej klaviristky ZUŠ v Martine – Zorky Šišmišovej, ktorá práve končí štúdium v druhom stupni. "Do ZUŠky chodila 9 rokov, čo je naozaj veľký úspech. Zorka často reprezentovala našu školu na slovenských ale aj medzinárodných súťažiach, takže pre ňu nebol problém nacvičiť repertoár na tento deň. Dnes si pozvala aj hostí, ďalšiu vynikajúcu klaviristku našej školy, ktorá už ukončila štúdium dávnejšie a ešte dvoch momentálne ešte študujúcich žiakov školy,“ otvoril podujatie Mgr. art. Pavol Zápotočný, riaditeľ ZUŠ v Martine.

 

 

„Zorka dnes odohrala skladby, ktoré hrala už priebežne, niektoré ktoré hrala už dávnejšie, niektoré nové, pripravili sme taký mix toho, čo už máme nacvičené a aj mix nového, takže sme do toho zapojili aj komornú hru, spev a aj štvorručnú hru,“ doplnila Mgr. Eva Šutáková – učiteľka hry na klavír. Zorka Šišmišová má už za sebou veľa koncertov, súťaží a úspechov, takže sme sa jej pred koncertom spýtali, aké má očakávania, či ju neprekvapí tréma a či si ide koncert užiť: „Verím, že to tak bude, v podstate som sa na dnešný koncert pripravovala 10 rokov. Veľmi sa na to teším. Uvidíme ako to bude so stresmi, zatiaľ ešte neprišli, vždy keď si sadnem za klavír, tak to všetko opadne. Snažím sa to premeniť na radosť, aby z toho mali potešenie aj iní, uviedla nadaná absolventka.

 

Autor: Miroslav Hamar © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama