V Turci vystavovali vyšportované telá dievčatá, páni a premiérovo aj mamičky

Autor: V Turci vystavovali vyšportované telá dievčatá, páni a premiérovo aj mamičky
Foto: V Turci vystavovali vyšportované telá dievčatá, páni a premiérovo aj mamičky
Uverejnené: 05. jún 2015

V máji sa v Martine uskutočnil 1. Ročník pohárovej, nemajstrovskej, otvorenej súťaže. Už od skorého rána sa sála Hotela Turiec začala plniť súťažiacimi a hosťami.

 

Skoro každý z nich prišiel aj s trénerom a rodinou, takže sa nakoniec nazbieralo viac ako 250 divákov. Súťažilo sa v kategóriách Bikiny fitness do 170 cm a nad 170cm, Mens physique do 178 a nad 178cm, Premena roka 2014 – 2015 a Bikiny fitness mamina. Domácim pretekárom sa veľmi dobre darilo, Milan KAKOŠ v Mens physique nad 178 cm zvíťazil, ďalší Martinčan Lukáš KRÁTKY zvíťazil v kategórii do 178 cm, Petra LOVINGEROVÁ v bikiny do 170 cm obsadila 4. miesto no najlepšie sa darilo Magdaléne RUMANOVEJ v bikiny fitness nad 170 cm kde obsadila 3. miesto a v bikiny mamina sa stala víťazkou.

 

Súťažiaci to brali ako prípravu, väčšina z nich pokračovala na majstrovstvách Slovenska a keďže nikdy predtým neboli na veľkej súťaži, mohli si to vyskúšať. "Minulý rok tu skúšali baby a boli úspešné nielen na majstrovstvách Slovenska, ale aj majstrovstvách Európy. Najzaujímavejšou disciplínou súťaže bola kategória Fitness bikini mamina. Keďže takáto kategória na iných súťažiach chýba, „maminy“ uvítali možnosť sa ukázať. Pre nich to bola určite veľká motivácia pracovať na sebe," prezradil nám Vladimír Homola.

 

 

„Maminy chceli súťažiť aj s 19rocnymi babami a na tom podiu to skutočne nebolo vidno, ktorá je mamina a ktorá nie, myslím že niektoré z nich súťažili v oboch kategóriách aj vo Fitness bikiny aj vo Fitness bikiny mamina. Absolútna víťazka Martina Nemešpetrová bola dokonca na súťaži s bábätkom a ešte ho cez prestávku bola kojiť. Bolo to milé,“ uviedla Magdaléna Rumanová, prevádzková manažérka LADIES GYM. Ďalšou zaujímavou kategóriou pre divákov bola Premena roka 2014 – 2015. Prihlášky začali súťažiaci posielať už vlani po skončení nultého ročníka, dokonca až z Fínska, Švajčiarska a Rakúska. Víťazom v mužskej kategórii sa stal Róbert Sedláček z Hlohoca, pod vedením fitness trénerky Veroniky Vargovej a víťazkou ženskej kategórie sa stala Kristína Radnyáková zo Senca, pod vedením Olívie Pohánkovej.

 

Porota, ktorá hodnotila súťaž bola zložená zo svetových hostí: Pavol Ferenc, Olívia Pohánková, Kamila Bezpalcová, Jakub Čech – zástupca modelingovej agentúry z Prahy, Pavel Jankovič – poradca v oblasti stravy, výživy a doplnkov, Igor Homola – plastický chirurg, Peter Haščík a viceprimátor Žiliny Patrik Groma. Privítali tiež významných hostí Mykolu Dankanycha, viacnásobného majstra Ukrajiny, Mykhaila Ilytchuka, ktorý získal bronz na Univerziáde v Ruskej Kazani a Vasyla Onufraka, vicemajstra Ukrajiny v jude.

 

Títo traja športovci dokonca po skončení súťaže zostali v Martine, aby mohli motivovať mladých judistov Sokola Vrútky na spoločnom tréningu. V lete dokonca pre nich pripravujú judistický camp, kde budú spolu s deťmi celý týždeň trénovať.

 

 

Autor: Miroslav Hamar, foto: Róbert Štober © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama