Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinskí zuškári žali umeleckú úrodu

Autor: Martinskí zuškári žali umeleckú úrodu
Foto: Martinskí zuškári žali umeleckú úrodu
Uverejnené: 09. jún 2015

Žiaci Základnej umeleckej školy na ul. Pavla Mudroňa dosiahli v poslednom období vynikajúce úspechy na súťažných pódiách, ktoré sú častou zastávkou prezentovania nadobudnutých zručností.

 

Svedomitá príprava na vyučovacích hodinách a taktiež aj domáca príprava prináša vytúžené ovocie. Do neďalekej Žiliny zavítali koncom apríla dve mladé klaviristky Anna Malá a Veronika Olasová na jubilejný 20. ročník regionálnej súťažnej prehliadky v 4-ručnej hre na klavíri aj s medzinárodným obsadením. Pod vedením pedagogičky Mgr. Evy Šutákovej sa umiestnili v bronzovom pásme – 2. kategórie.

 

Speváčky z Mudroňovej ulice sa predstavili na regionálnej prehliadke "Mladí speváci" vo Vrútkach, ktorá sa uskutočnila 6. mája 2015. Nadviazali tak na predchádzajúce ročníky a spevom zaujali nielen porotu. Zo susedných Vrútok si priniesli nasledovné ohodnotenie: Natália Jursová z triedy Kataríny Dírerovej získala strieborné pásmo v II. kategórii. Sára Kristína Staníková a Mária Brincková skončili v bronzovom pásme II. kategórie. Obe speváčky umelecky vyrastajú v triede, ktorú vedie Anna Pónyová DiS. art. Žiačky Juliana Dírerová a Tereza Roobová sa umiestnili v bronzovom pásme III. kategórie pod odborným vedením PaedDr. Otílie Moravčíkovej. Úspešné speváčky pri klavíri sprevádzala Mgr. Kamila Šimonová, ktorá získala cenu za autorský a kompozičný prínos, nakoľko martinské speváčky spievali aj piesne z pod jej umeleckého pera.

 

 

8. mája 2015 zavítali tanečníčky z triedy Evy Vachovej do Dolného Kubína, kde sa predstavili na 9. ročníku celoslovenskej súťaže „Tanečný Kubín“. V sále Mestského kultúrneho strediska zaujali svojimi choreografiami a zaslúžene nechýbali na víťaznom pódiu, z ktorého si odniesli 4. miesto za choreografiu "Bezdomovci" v kategórii Junior. Na stupeň víťazov v sólo kategórii Junior sa postavila Martina Majerová, ktorá zaujala odbornú porotu choreografiou „Kreativo“, čím zaslúžene získala 1. miesto.

 

Nezaháľali ani mladí výtvarníci a gitaristi

 

Výtvarníci sa zapojili do 62. ročníka medzinárodného výtvarného projektu - Európa v škole. Emma Buryáneková z triedy Mgr. Nataše Haratíkovej získala čestné uznanie. Čestné uznanie skončilo aj v rukách Livie Bove, žiačky Mgr. Eriky Fízelovej. Vynikajúce výsledky dosiahli gitaristi na Festivale komornej hry v Čadci, ktorý sa uskutočnil 3. júna 2015. Všetci martinskí gitaroví muzikanti dosiahli najvyššie ocenenie poroty – cenu za pozoruhodný výkon. ZUŠ Martin reprezentovalo gitarové duo v zložení Anton Krilek - Matej Jurčík a taktiež trio v obsadení: Zuzana Babíková, Lucia Škutová, Anton Krilek. Úspešní žiaci študujú hru na gitaru v triede Mgr. Dagmar Gardlíkovej a Mgr. art. Ivana Nemca.

 

 

Poslednou umeleckou zastávkou bol VII. ročník celoslovenskej súťaže POP-ROCK a JAZZ v Košiciach

 

Po úspešnom májovom koncerte na Mestskej scéne v Martine si to kapela Good Food naštartovala rovno na súťažné pódium a z Košíc si 9. júna priviezla 3. miesto v I. kategórii do 16 rokov. Sólo gitarista Radoslav Pšenka bol ohodnotený cenou za inštrumentálny výkon. Good Food pôsobí v tomto obsadení: Radoslav Pšenka - elektrická gitara, Martin Fančovič – elektrická gitara, Ivan Kašuba – basová gitara, Nikolas Hurych – klávesy, Adam Lepieš – klávesy, Jakub Somora – bicie a Alexandra Špiriaková – spev. O umelecký vývoj mladých hudobníkov sa starajú pedagógovia Mgr. art. Marian Lepieš a Roman Frátrik.

 

 

Autor: Pavol Zápotočný © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama