Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Prázdninové tvorivé dielne v Turčianskej galérii

Autor: Prázdninové tvorivé dielne v Turčianskej galérii
Foto: Prázdninové tvorivé dielne v Turčianskej galérii
Uverejnené: 22. jún 2015

Stalo sa už tradíciou, že Turčianska galéria v čase letných prázdnin pripravuje okrem programov a výstav pre dospelých aj programy určené výlučne pre deti na prázdninách.

 

Galéria ponúka detské tvorivé dielne s názvom UMENIE HROU II

 

Ide o voľné pokračovanie kreatívneho vzdelávacieho projektu detských tvorivých dielní (Umenie hrou), pri ktorom budú deti spoznávať umenie formou vlastného tvorivého zážitku, hravou formou sa zoznámia s niektorými pojmami z oblasti výtvarného umenia a zároveň spoznajú diela významných slovenských autorov priamo zo zbierok Turčianskej galérie.

 

Projekt pozostáva z piatich samostatných dielní, z ktorých každá sa venuje jednému autorovi, téme a technike. Zámerom tohto druhu prázdninovej aktivity nie je naučiť deti kresliť, ale rozmýšľať o  veciach okolo nás, rozvíjať svoju fantáziu a kreativitu a tiež učiť sa prijímať a tolerovať rôzne prístupy k  tvorbe. Hlavným cieľom je zažiť s deťmi veľa radosti z tvorivého procesu hľadania a objavovania.

 

Všetky práce detí budú po ukončení projektu vystavené a galéria ich ponúkne verejnosti spolu s ostatnými aktuálnymi výstavami. Dielne budú prebiehať v detskom ateliéri KOCÚR a  v prípade priaznivého počasia aj v záhrade Turčianskej galérie, v dňoch 1. 7., 2. 7., 3. 7., 7. 7., 8. 7. 2015 v čase od 10.00 hod. do 12.00 hod. . Sú vhodné pre deti od 6 do 15 rokov. Na každú dielňu je potrebné z organizačných dôvodov dopredu sa prihlásiť na č. t.: 043/422448  u galerijnej pedagogičky Evy Mužilovej. Počet detí na dielňach je obmedzený. Letné prázdniny uzavrie Turčianska galéria v poslednom augustovom týždni tvorivými dielňami, ktoré sa budú konať v dňoch  26. 8., 27. 8., 28. 8., 29. 8. 2015 a prihlásiť sa na ne je možné u galerijnej pedagogičky Lucie Bezegovej na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

 

Autor: Patrícia Lipková © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama