Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deep sa stal nielen európskym bronzovým medailistom, ale aj víťazom Svetového pohára

Autor: Deep sa stal nielen európskym bronzovým medailistom, ale aj víťazom Svetového pohára
Foto: Deep sa stal nielen európskym bronzovým medailistom, ale aj víťazom Svetového pohára
Uverejnené: 28. jún 2015

V minulých týždňoch sa tanečníci z Deepu zhostili úlohy slovenských reprezentantov a merali cestu do Poľska dvakrát. Najprv na majstrovstvá Európy v tanečnom štýle hip hop. O týždeň neskôr bojovali na ďalšom európskom šampionáte, tentoraz v tanečnom štýle street dance show.

 

Prvou reprezentačnou zástavkou tanečníkov z Deepu boli majstrovstvá Európy v tanečnom štýle hip hop

 

Tie sa konali v poľskom meste Kielce a zúčastnili sa ich tanečníčky juniorskej vekovej kategórie, ktoré štartovali v kategórii juniorských hip hop skupín. Do batožiny si juniorské tanečníčky nezabudli pribaliť aj veľkú chuť napraviť neobjektívne hodnotenie zo slovenského šampionátu v hip hope, kde sa umiestnili tesne za stupienkom víťazov. S týmto hodnotením sa vôbec nestotožnil ani vedúci klubu Miroslav Frolo, ktorý predpovedal, že nakoniec sa všetko ukáže na európskom šampionáte. Povedané sa stalo skutočnosťou a ambiciózne juniorky spomedzi 41 najlepších európskych skupín vybojovali štvrté miesto.

 

Ako som už raz uviedol, vždy rešpektujem hodnotenie poroty a konštruktívnu kritiku. Slovenskí porotcovia – arbitri na majstrovstvách republiky v tanečnom štýle hip hop, ohodnotili tanečný výkon našich junioriek spomedzi pätnástich skupín na štvrté miesto. Paradoxne, rovnaké umiestnenie získali spomedzi 41 najlepších hip hop skupín Európy. O tom, že konkurencia na majstrovstvách Európy je oveľa väčšia ako na slovenskej súťaži, snáď ani netreba zbytočne diskutovať. Dostať sa do finále sa nepodarilo okrem nás žiadnemu juniorskému slovenskému klubu,“ dodáva vedúci Deepu Miroslav Frolo.

 

 

Druhou zástavkou reprezentantov z Deepu bolo poľské mesto Štetín

 

V Štetíne sa konali ďalšie majstrovstvá Európy, tentoraz v tanečnom štýle street dance show. Úradujúci majster Slovenska – detská formácia Cabaret – získala bronzové medaily. Súčasťou tohto európskeho šampionátu bol aj Svetový pohár v tanečnom štýle disco. Aj v tomto prípade hrali „dípaci“ so zahraničnou  tanečnou špičkou vyrovnanú partiu, dôkazom čoho sú aj finálové umiestnenia martinských tanečníkov. V disciplíne detských sólo tancov sa blysla Viktória Chovancová, ktorá skončila tesne za stupienkom víťazov a obsadila vynikajúce štvrté miesto. Do finále sa v rovnakej disciplíne dostala aj jej klubová kolegyňa Timea Spišáková, ktorá si vybojovala ôsme miesto.

 

Na stupienok víťazov sa postavil aj Michal Gulán, ktorý získal striebornú medailu. Výrazné zastúpenie mal Deep aj v kategórii detských dvojíc. Do finále sa dostali Viktória Chovancová a Timea Spišáková (4. miesto), Emma Švrková spolu s Rebekou Brezniakovou (12. miesto) a Alexandra Uhliariková so svojou tanečnou dvojičkou Kristínou Bažlekovou (16. miesto). V prvý deň šampionátu sa postarala detská disco skupina Déry o veľkú radosť, pretože získali prvenstvo vo svojej kategórii a stali sa víťazkami Svetového pohára v tanečnom štýle disco. Okrem toho sa do finále dostali aj ďalšie detské skupiny z Deepu – skupina Divy (5. miesto) a skupina Redy (6. miesto). Zastúpenie na šampionáte mali aj juniorky. V disciplíne disco dvojíc získalo duo Zuzana Valovičová a Lucia Rakytová 16. miesto. Poslednou reprezentačnou zástavkou v lete bude Švédsko, kde sa uskutočnia majstrovstvá Európy v tanečnom štýle disco.

 

 

Autor: Gabriela Avramová © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama