Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Veselé tvorivé dielne v Turčianskej galérii

Autor: Veselé tvorivé dielne v Turčianskej galérii
Foto: Veselé tvorivé dielne v Turčianskej galérii
Uverejnené: 11. júl 2015

O tom, že prázdniny môžu byť plné dobrej nálady a tvorivej zábavy sa presvedčili deti, ktoré navštívili počas prvých prázdninových dní detský výtvarný ateliér KOCÚR pri Turčianskej galérii.


Deti mali počas piatich dní možnosť navštíviť päť tvorivých dielní z cyklu Umenie hrou, pričom každá dielňa bola venovaná osobe a dielu autora, ktorého dielo je zastúpené v zbierkach Turčianskej galérie. Tieto diela sa stali inšpiráciou pre jednotlivé dielne. Prázdninujúce deti spoznali diela Mikuláša Galandu, Ľudovíta Fullu, Fraňa Štefunku, Evera Púčeka a Jozefa Mužilu. Modelovali, maľovali na tričká, robili koláž a vyskúšali si aj techniku frotáže a otláčania.

 

 

Ateliér počas týchto dní navštívilo približne päťdesiat detí vo veku od 5 do 10 rokov, ktoré radi tvoria, chcú sa niečo nové naučiť a popri tom prežiť aj „kopec“ srandy a zábavy. Táto forma prázdninovej tvorivej aktivity pre deti sa galérií osvedčila a tak letné prázdniny galéria uzavrie v poslednom augustovom týždni ďalšími tvorivými dielňami, ktoré sa budú konať v noch od 26. 8. do 29. 8. v priestoroch detského ateliéru KOCÚR. Na tieto tvorivé dielne je možné prihlásiť sa u galerijnej pedagogičky Lucie Bezegovej na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Zdravá radosť detí z tvorivého procesu nám bude odmenou...

 

Autor: Eva Mužilová © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama