Pohyby, farby, zvuky... to je Amfiko street soul 9

Autor: Pohyby, farby, zvuky... to je Amfiko street soul 9
Foto: Pohyby, farby, zvuky... to je Amfiko street soul 9
Uverejnené: 29. júl 2015

Dňa 08.08. sa v Martinskom Amfiteátri uskutoční už deviaty ročník multikultúrneho podujatia AMFIKO STREET SOUL. Akcia je zameraná na umenie a kultúru vychádzajúcu zo života v meste. Pohyby, farby, zvuky...

 

Od minulosti až po súčasnosť

 

Pred deviatimi rokmi vznikla myšlienka vytvoriť akciu hlavne na podporu mladým kreatívnym Street Art umelcom a  writerom, ktorým Amfiko poskytlo priestor na realizáciu. Postupom času sa však prirodzene k akcii pridružovali aj rôzne iné "pouličné "formy umenia, čím vznikli sprievodne podujatia ako Skate Jam, Freestyle BMX, Tanečné vystúpenia či Break Dance Battle.

 

V súčasnosti je Amfiko Street Soul aj plnohodnotný hudobný festival. Na dvoch pódiách postupne vystúpi 24 interpretov zo 4 krajín. Na hlavnom pódiu budú prevládať štýly a odnože Hip-Hopu a Reggae, ale aj Hardcore, Punk a Rock´n´Roll. Headlinermi sú legendárni PRAGO UNION, ktorí vystúpia spolu s kapelou CHAMPION SOUND. Reggae a Dub zastupujú RIDA RADAR, LOOPATA MAKAY a BYM RIDDIM z francúzskeho Tolouse.  Gitary budú znieť od skupín: PIGS IN THE LIVING ROOM, GOT BLUE BALLS a VAUDEVILLE.

 

 

Tanečné pódium bude prevažne v štýle Drum´n´Bassu, ale zastúpenie nájde aj Breakbeat, House či Bass Music. Prvý krát v Martine sa predstaví objav Roka na Radio_Heads Awards 2014 a vychádzajúca hviezda elektronickej hudby na Slovensku FVLCRVM. Hlavnou hviezdou je však austrálsky drum´n´bassový producent LOCKJAW, ktorý vystúpi exkluzívne vôbec prvý krát v strednej Európe práve v Amfiku.

 

Tanec spája - umenie zbližuje

 

Tento rok bude tanečný Hip-Hop Jam v rámci projektu Tanec spája - umenie zbližuje, kde sa bude okrem troch worshopov konať aj súťaž v Hip-Hop Dance a tradične aj Break Dance Battle tanečníkov z celého Slovenska. Do poroty tanečných bitiek zasadne trojica ostrieľaných tanečníkov v zostave: Miroslav "Spunkey" Balog, Marek "Marow" Homola ( obaja reprezentujú MNP Klan a The Pastels ) a domáca lektorka a choreografka  Marcelka Hrúzová (Shakers DC), ktorí budú mať spolu s Adamom Kmeťom (Shakers DC) na svedomí aj workshopy.

 

Praktické info

V areáli je možnosť bezplatného stanovania a vstup je povolený aj so psom. Návštevníkom budú k dispozícií stánky s občerstvením a množstvo sprievodných akcií. Festival otvára svoje brány už o 12:00, kedy sa už začína maľovať. Od 12:00 do 17:00 je vstup na festival zadarmo. Od 17:00 je vstupné 7 €, avšak v predpredaji je len za 5 € (detí do 12 zadarmo). Predpredajné miesta a ďalšie info nájdete na www.amfiko.sk/streetsoul.

 

Autor: RR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama