V múzeu nie je nuda ani počas prázdnin

Autor: V múzeu nie je nuda ani počas prázdnin
Foto: V múzeu nie je nuda ani počas prázdnin
Uverejnené: 12. august 2015

Neseďte doma, prázdninujte v múzeu! V Slovenskom národnom múzeu v Martine pre svojich návštevníkov už po šiesty krát pripravili Leto v múzeu  – tvorivé dielničky pre malých aj veľkých, šikovných i začiatočníkov.

 

Viac ako stovka návštevníkov sa mohla v stredu 22. a 29. júla 2015 priučiť maľovaniu na sklo. O tom, že prázdninové dielničky nie sú len pre najmenších, sa presvedčili aj rodičia, ktorí svoje ratolesti sprevádzali. Mnohí najprv deťom len pomáhali so zvládnutím techniky, no nakoniec odišli so svojím vlastným obrázkom.

 

Leto v múzeu sa ešte nekončí. Na ďalšie augustové stredy sú v SNM v Martine  – Etnografickom múzeu pripravené ďalšie tvorivé dielne. Tkanie na menej známych krosienkach si návštevníci budú môcť vyskúšať 12. augusta. Ak sa na tieto dielne chystáte, bude vítané, ak si z domu prinesiete nepotrebné látky, ktoré si v múzeu spracujete a z nich si na krosienkach budete môcť utkať napríklad malý koberček.

 

Posledné dve prázdninové stredy (19. a 26. augusta) si v múzeu budete môcť vyskúšať techniku drôtovania. V príjemnom chládku budovy múzea sa naučíte vyrábať jednoduché, no veľmi pekné ozdoby alebo šperky z drôtu. V múzeu nie je ani cez leto nuda, preto si nabaľte poriadnu desiatu a vyberte sa počas prázdninových stried do Etnografického múzea.

 

Čo Vás ešte čaká počas Leta v múzeu?

12. 8.

tkanie

19. 8. + 26. 8.

drôtovanie

 

 

Autor: Mgr. Lucia Ertľová, Milena Kiripolská © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama