Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Víkend otvorených dverí na letisku v Tomčanoch

Autor: Víkend otvorených dverí na letisku v Tomčanoch
Foto: Víkend otvorených dverí na letisku v Tomčanoch
Uverejnené: 21. september 2015

V sobotu a nedeľu 19. a 20. septembra sa na letisku v Tomčanoch uskutočnil víkend otvorených dverí. Aeroklub Martin pre návštevníkov pripravil dynamické aj statické ukážky rôznych strojov a leteckých modelov, otvorené bolo aj letecké múzeum, kde pribudli dva nové exponáty. Pre odvážlivcov boli pripravené aj zážitkové lety.

 

Letisko v Tomčanoch bolo otvorené a prístupné pre všetkých, ktorí mali záujem pozrieť si rôzne modely lietadiel, dozvedieť sa o nich pár informácií, zabaviť sa a prežiť príjemný víkend plný veselej nálady. Organizátori nezabudli ani na tých najmenších, pre ktorých boli pripravené rôzne atrakcie. Deti sa mohli vyblázniť v skákacom hrade, na trampolíne, nechať sa pomaľovať na tvár a hrať sa so šarkanmi. Deti si mohli požičať šarkany a pobaviť sa s nimi, chceli sme aj pre ne pripraviť viacero aktivít, aby toto podujatie bolo vhodné pre celú rodinu,“ vysvetľuje Milan Lojdl, predseda Aeroklubu Martin.

 

Podujatie malo aj náučný charakter

 

Celé podujatie vzniklo na základe myšlienky, aby sa ľudia niečo dozvedeli o letectve a činnostiach s ním spojených. „Mestu Martin a občanom z Martina a okolia sme sprístupnili múzeum vojenskej leteckej techniky, kde sa môžu zoznámiť s technikou, ktorá lietala v minulosti v našom regióne,“ dodáva Milan Lojdl. „Druhý zámer je, aby sa mladí ľudia, úplne aj tí najmenší, prvýkrát stretli s lietadlom. Môžu si do neho sadnúť, predstaviť si, že letia. A v neposlednom rade sú tu leteckí modelári, ktorí tu majú svoje vystúpenie, aby mal mladý človek na výber, či sa mu páčia leteckí modelári, letecký šport alebo sa rozhodne stať sa pilotom profesionálom,“ pokračuje predseda Aerokubu. Okrem zábavy a lietadiel bolo pre návštevníkov pripravené aj dobré občerstvenie.

 

Komu nestačilo len lietadlá vidieť, ale chcel v nich aj letieť, mal možnosť prihlásiť sa na zážitkový let. Pre návštevníkov bolo pripravené americké štvormiestne lietadlo Cessna 172, kde letel pilot s tromi členmi posádky. Ak chcel niekto letieť s pilotom sám, mohol si vybrať dvojmiestny model Dynamic, lietadlo slovenskej výroby z Prievidze. Organizátorom tejto vydarenej akcie bol Aeroklub Martin a miestni leteckí modelári v spolupráci so spriateleným leteckým klubom. Veríme, že aj nabudúce sa môžeme tešiť na takúto akciu.

 

 

Autor: Mgr. Lucia Ertľová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama