Umenie na vandrovke v obci Rakša

Autor: Umenie na vandrovke v obci Rakša
Foto: Umenie na vandrovke v obci Rakša
Uverejnené: 22. október 2015

Pracovníci Turčianskej galérie sa opäť vybrali na vandrovku. Na pozvanie starostu obce Rakša, Jána Grauzeľa, zavítali do ich kultúrneho domu a pripravili bohatý program pre obyvateľov obce.

 

Keďže cieľom projektu Umenie na vandrovku je priniesť umenie bližšie medzi ľudí, pre návštevníkov bola pripravená výstava reprodukcií diel vybraných z depozitáru Turčianskej galérie. Deti spoznali rôzne žánre umenia a zoznámili sa s maliarmi slovenskej moderny. Potom sa pustili do tvorivých dielní a spoločne vytvorili pestrú krajinu podľa obrazu miestneho maliara Petra Ondra, ktorý ich osobne pri tvorbe sprevádzal. Pred hotovým dielom sa patrilo aj vyfotiť, a keďže sa celá akcia odohrávala v rámci mesiaca úcty k starším, historickým zväčšovákom si pripomenuli časy, kedy nemal každý vo vrecku svoj vlastný fotoaparát.

 

 

Na záver programu deti vytvárali rámiky pre svojich starých rodičov a takisto pripravili vystúpenie pre seniorov Rakše. Projekt Turčianskej galérie v Martine s názvom Umenie na vandrovke, vznikol v spolupráci s občianskym združením Pro Art Agency a vďaka podpore nadácie COOP Jednota.

 

Autor: Lucia Bezegová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama