Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Turčianski raci zúročili letnú prípravu

Autor: Turčianski raci zúročili letnú prípravu
Foto: Turčianski raci zúročili letnú prípravu
Uverejnené: 27. október 2015

Plavecký seniorský klub Žilina usporiadal uplynulý víkend už 4. ročník Medzinárodných pretekov v plávaní v kategórii masters o Pohár mesta Žiliny.

 

V príjemnom prostredí mestskej plavárne v Žiline sa po prvýkrát tohto výnimočného preteku zúčastnil aj Plavecký klub Masters TURČIANSKI RACI. V konkurencii 36 slovenských aj zahraničných klubov pri účasti okolo 200 plavcov a plavkýň boli plavci tohto klubu veľmi úspešní. Z Turčianskych rakov sa na štartovné bloky postavilo 18 pretekárov.  Pri bilancii zisku medailí bolo napočítaných 29 medailových umiestnení, z čoho raci získali v individuálnych disciplínach 9 zlatých, 9 strieborných a 3 bronzové medaily. V štafetách sa im podarilo získať 8 medailí, a to 2 zlaté, 4 strieborné a 2 bronzové.

 

Medzi najlepších spomedzi rakov patrí J. Vanko so 4 zlatými medailami, B. Turanský s 1 zlatou a 3 striebornými, M. Kočalka, Š. Fekečová, I. Zboňák a L. Zvarik, ktorí rovnako dekorovali zlatom. Ocenenie patrí aj za medailové umiestnenia v štafetách a aj za bojovnosť tým, ktorí na stupeň víťazov nevystúpili. Poďakovanie za zásluhu dosiahnutých výsledkov patrí aj organizátorom PSK Žilina.

  

Pretekári tvrdo trénovali

 

Účasti na tomto podujatí predchádzalo veľké  tréningové úsilie, ktorému raci venovali prakticky celé letné obdobie. Trénovali v domácom prostredí na plavárni v Martine a Vrútkach, v závere prípravy aj v Žiline. Okrem športových úspechov je hlavnou motiváciou aj filozofia zdravého životného štýlu, k čomu napomáha pravidelné plávanie. Všetci členovia klubu vyznávajú nielen aktívnu športovú prípravu, ale aj športovo-spoločenskú stránku, ktorá k športu nepochybne patrí. Športovo spoločenské vyžitie nezávisí na medailách, ale na motivácii, prežití voľného času zdravo v prostredí rovnako zmýšľajúcich ľudí a získaní duševnej pohody.

 

Raci pokračujú v príprave na majstrovstvá v Londýne

 

Program Turčianskych rakov je veľmi motivačný. Pripravujú sa na majstrovstvá Slovenska 2016 a tí, ktorí splnia limity sa v máji 2016 zúčastnia na Majstrovstvách Európy v plaveckých športoch v Londýne.

 

Autor: Laco Zvarik, foto: Gustav Konečný © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama