Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Tvorivá dielňa s Marekom Kokoškom

Autor: Tvorivá dielňa s Marekom Kokoškom
Foto: Tvorivá dielňa s Marekom Kokoškom
Uverejnené: 24. november 2015

Turčianska galéria v Martine rozbehla tvorivé dielne pre dospelých pod názvom Masterclass. Účastníci majú možnosť stretnúť sa s autormi práve aktuálnych výstav, dozvedieť sa viac o ich dielach a prakticky sa zoznámiť s ich tvorivým procesom.

 

Vo štvrtok 19. novembra do Turčianskej galérie zavítal Marek Kokoška, ktorého obrazy sú súčasťou výstavy To be continued II. „V mojej tvorbe sa snažím o pohyb na hranici reality a abstrakcie. Použitím detailu, farby a textu moje diela v sebe nesú presne určený význam, vychádzajú z osobnej symboliky, do ktorej ukrývam vlastné pocity, zážitky a životné postoje. Moje obrazy sú charakteristické tvarovou skladbou, gradovanou dynamikou rukopisu. Tvorba je poznamenaná permanentnými návratmi do sveta spomienok a intuitívne oživuje dávno prijaté a možno zabudnuté spomienky.“

 

Kokoškove plátno obsahuje niekoľko vrstiev. Základom je raster kresieb, na ktoré nanáša temperovú farbu pomocou airbrush pištole. Tieto vrstvy farby postupne prekrýva a čiastočne vymýva. Na tvorivú dielňu dostali účastníci ako podklad xeroxy diel z depozitu Turčianskej galérie, nekašírované na sololit. Nasledovala hra vymývania a fixovania farebných vrstiev, čo sa ukázalo byť prekvapujúcim procesom, ktorý sa nedá ľahko predvídať. Ďalšia dielňa Masterclass sa uskutoční v januári 2016. Termín a téma bude bližšie uvedená v mesačnom programe Turčianskej galérie.

 

Autor: Lucia Bezegová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama