Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Koncert mladého vína a dobrých syrov v Hoteli Bystrička

Autor: Koncert mladého vína a dobrých syrov v Hoteli Bystrička
Foto: Koncert mladého vína a dobrých syrov v Hoteli Bystrička
Uverejnené: 02. december 2015

V piatok 27. novembra sa o 19.00 hod. začalo v Hoteli Bystrička podujatie s názvom Koncert mladého vína a dobrých syrov 2015. Návštevníci mali možnosť ochutnať 5 mladých vín, syrové výrobky a pochutiny z reštaurácie hotela. Nechýbal ani pestrý hudobný program živej kapely, vďaka ktorej sa celý večer niesol v duchu príjemnej atmosféry a dobrej nálady.

Koncert má už štvorročnú tradíciu

 

„Ide o 4. ročník už pomerne známej akcie. Celá táto akcia bola nápadom môjho otca, Ing. Igora Grajciara, ktorý ju aj stále uvádza, pretože chcel vytvoriť podujatie, ktoré bude jedinečné a odlišné od klasických ochutnávok vína. Akcia sa nazýva koncertom, pretože celý večer sa nesie predovšetkým v hudbe, rozpráva Ing. JakubGrajciar, manažér hotela. Každý rok organizátori pozvú martinskú hudobnú kapelu, ktorá hrá počas celého večera a zabáva hostí. Tento rok to bol Brillant Orchester pod vedením Milana Olšiaka. Pre návštevníkov koncertu bolo pripravených 5 hudobných kôl, medzi ktorými prebiehali ochutnávky jednotlivých vín od vinárstva Vinanza. „Na každej akcii je iný dodávateľ mladých vín. Vždy ide o slovenské vína, slovenskú produkciu, ale keďže sa vinári mladým vínam moc nevenujú, je ťažké nájsť vždy len jedného vinára, ktorý by nás sprevádzal celým večerom,“ pokračuje manažér hotela.

 

 

Ochutnávalo sa hneď na úvod akcie

 

Po príchode do hotela boli všetci účastníci podujatia usadení ku stolom a úvodným príhovorom ich privítal Ing. Igor Grajciar. Ako prvé sa podávalo predjedlo - domáca divinová paštéta s listovým šalátom, brusnicami a bruschettou a k tomu sa nalieval Sauvignon, prvé mladé víno z vinárstva Vinanza. Po každom hudobnom kole nasledovala prestávka, počas ktorej predstavila vinárstvo a jednotlivé vína pani Eva Bírešová, obchodná zástupkyňa pre stredné Slovensko pre spoločnosť Vinanza. „Od 15. októbra má naša spoločnosť nových majiteľov, ktorí sú z južného Slovenska. Majitelia majú 250 hektárov vlastných viníc pri Komárne v oblasti, ktorá sa volá Môlča. Vínka sú momentálne také viacej sladšie. Budete mať možnosť ich postupne vyskúšať a ja dúfam, že vám budú chutiť,“ rozpráva Eva Bírešová. V druhom kole degustácie sa nalieval Müller Thurgau, po ňom Irsai Olivier, nasledovala Frankovka modrá – rosé a ako posledný sa podával červený Alibernet. Po skončení ochutnávky si mohli hostia tieto mladé vína aj zakúpiť. K podávaným vínam bolo na stoloch naservírované aj občerstvenie – domáce sezamové tyčinky, domáce oškvarkové pagáče, syrový tanier, zeleninový tanier, domáca oškvarková a bryndzová nátierka.

 

Aj syrové výrobky sa stávajú tradíciou tohto podujatia

 

Okrem ochutnávania mladých vín, ktoré ešte v septembri viseli vo vinohradoch, mohli hostia vyskúšať aj syrové výrobky. „Keďže jedna z našich firiem je  jedným z dodávateľov mlieka pre rôzne mliekarne na Slovensku, prišiel nápad spropagovať aj slovenské výrobky, nie iba francúzske alebo talianske syry. Dávame priestor slovenským producentom, ktorí naozaj stoja o  slovenského zákazníka,“ vysvetľuje Ing. Jakub Grajciar. Už tretí rok tak mohli hostia ochutnávať aj syrové výrobky. „V roku 2013  sme mali výrobcu zo Zázrivej, bol to Syrex Zázrivá a minulý rok to bol výrobca Kozí vŕšok. Tento rok je to mliekareň Červený Kameň,“ dodáva.  Agrofarma Červený kameň prezentovala údené aj neúdené syry. „Máme tu aj špeciality. Chcel by som vás upozorniť na Karpatský bochník, je to zrejúci syr vynikajúcej chuti,“ rozpráva Ing. Juraj Dankovčík z Agrofarmy Červený Kameň.

 

Priebeh Koncertu mladého vína a dobrých syrov možno ohodnotiť veľmi pozitívne. Hoci organizátori najprv plánovali len 60 hostí a nakoniec ich bolo 101, komorná atmosféra akcie sa nevytratila. Hostia pokračovali v zábave do 03.00 hodiny rána a domov odchádzali s úsmevom na tvári. Ako prezradil manažér hotela, akcia sa bude opakovať aj na budúci rok, takže na prvý piatok po Kataríne si nerobte iné plány a príďte sa zabaviť do Hotela Bystrička na Koncert mladého vína a dobrých syrov 2016.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama