Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Študenti martinského gymnázia uspeli na olympiáde zo španielskeho jazyka

Autor: Študenti martinského gymnázia uspeli na olympiáde zo španielskeho jazyka
Foto: Študenti martinského gymnázia uspeli na olympiáde zo španielskeho jazyka
Uverejnené: 15. február 2013

Aj v tomto roku  sa krajské kolo olympiády v španielskom jazyku konalo v priestoroch Bilingválneho gymnázia Martina Hattalu v Trstenej. Uskutočnilo sa 5. februára  2013 a zúčastnilo sa v ňom šesť žiakov našej školy - Gymnázia Viliama Paulinyho-Tótha v Martine.

Po úvodnom rozdelení žiakov do kategórií A, B, C a D sa začala písomná časť. Trvala 70 minút, počas ktorých sme museli napísať krátku esej na základe počutého textu, odpovedať na otázky, a tým dokázať jeho porozumenie  a vyplniť ďalšie dve strany gramatických ako aj lexikálnych cvičení  na dôkaz porozumenia prečítaného textu. Po krátkej pauze sa začala ústna časť,  v ktorej sme dostali možnosť komunikovať s rodenými Španielmi. Rozhovor bol veľmi dynamický a našou úlohou bolo presvedčiť španielskeho oponenta o svojom názore.

Žiaci našej školy boli v hodnotení veľmi úspešní, ovládli sme prvé tri kategórie. V kategórii A sa na treťom mieste umiestnila Liliana Baračová, žiačka 2.B a na prvom mieste Michaela Perinajová, žiačka 2.B triedy. V kategórii B získala prvé miesto Pavlína Vaňková z 5.G a v kategórii C obsadila prvé miesto Natália Cedzová zo  6.F. Všetci, ktorí sa umiestnili na prvom mieste,  postúpili do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční v marci 2013 v Bratislave.

Držte nám palce!

Autor: Natália Cedzová


Reklama

príbuzné témy

Reklama