Aplikácia MobiSlužby prináša do vyhľadávania služieb nový rozmer

Autor: Aplikácia MobiSlužby prináša do vyhľadávania služieb nový rozmer
Foto: Aplikácia MobiSlužby prináša do vyhľadávania služieb nový rozmer
Uverejnené: 22. január 2016

Vysokoškolskí študenti vytvorili portál a sprístupnili aj mobilnú aplikáciu MobiSlužby, ktorá je svojim charakterom prvou na trhu. Systém funguje ako lokalizátor a vyhľadávač služieb doplnený o messenger, ktorý umožňuje efektívnu komunikáciu s poskytovateľmi rôznych služieb.



Oliver Plichta, študent 5. ročníka Žilinskej univerzity v odbore telekomunikácie, sa počas štúdia začal venovať najskôr tvorbe webstránok. Postupne sa mu začali ozývať záujemcovia, s ktorými komunikoval cez svoj profil na sociálnej sieti. „Oslovilo ma zopár ľudí, či by som bol ochotný im pomôcť vytvoriť webstránku. Keď som súhlasil, vypýtali si môj kontakt na Facebook, kde prebiehala komunikácia - posielanie rôznych materiálov pre tvorbu (texty, cenníky) a o ich predstavách na vytvorenie webstránky. Vtedy ma napadla myšlienka vytvoriť niečo pracovné, tzv. služobný messenger. Nechcel som si do svojho osobného účtu na Facebooku pridávať pracovné kontakty,“ rozpráva Oliver Plichta.

 

Aplikácia vznikla najmä na podporu malých a stredných podnikateľov

 

„Vieme, že podnikatelia majú na Slovensku ťažké podmienky pre fungovanie. Práve cieľom tejto aplikácie je snaha nasmerovať človeka na regionálnu firmu v jeho blízkosti. Čím viac sa bude dariť slovenským podnikateľom, tým viac pracovných miest môžu ľuďom ponúknuť,“ hovorí Oliver.

 

Oliver vedel, že projekt nezrealizuje sám, preto si vytvoril tím pomocníkov. „Sú to rovnako nadšenci, ktorí sa venujú technológiám. Ako prvého oslovil Ing. Luboša Ilčíka ( https://about.me/lilcik ), ktorý nám pomohol s android aplikáciou, Jána Karolčíka, ktorý sa venuje marketingu a spolužiakov Šimona Klačka a Jakuba Záhoráka, ktorí sa venujú natáčaniu video klipov a grafike. Sú to skvelí ľudia, dobre sa s nimi pracuje a vytvorili sme perfektný tím.“


MobiSlužby je efektívny lokalizátor a vyhľadávač služieb

 

Podstatou aplikácie je databáza služieb, ktoré majú rôzne kategórie, obsahujú informácie o podnikateľovi, fotografie, otváracie hodiny a podobne. To všetko sa dá vyhľadávať a zoraďovať na mape podľa vzdialenosti od aktuálnej polohy používateľa aplikácie. Veľkou výhodou aplikácie je samotný messenger. Ten umožňuje odoslanie správy podnikateľovi, ktorý môže ihneď na otázku či dopyt reagovať. Pokiaľ o využitie služby máte záujem, jednoducho si kliknete na mapu a navigácia vás tam priamo nasmeruje.

 

 

Zatiaľ len pre Android, pracuje sa na iOS

 

Aplikácia momentálne podporuje operačný systém Android a je voľné dostupná na stiahnutie cez Google Play. Oliver Plichta prezradil, že pracuje na iOS aplikácií a onedlho si ju budú môcť stiahnuť aj majitelia smartfónov od Applu. „Tento týždeň sme spustili portál aj s mobilnou aplikáciou MobiSluzby.sk pre Android a momentálne pracujeme na aplikácii pre iOS. V budúcnosti nevylučujem ani možnosť pre Microsoft.“ prezrádza Oliver.

 

 


Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama