Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Nadácia Volkswagen Slovakia otvára v roku 2016 dva nové grantové programy

Autor: Nadácia Volkswagen Slovakia otvára v roku 2016 dva nové grantové programy
Foto: Nadácia Volkswagen Slovakia otvára v roku 2016 dva nové grantové programy
Uverejnené: 03. február 2016

Bratislava, 3. február 2016 – Nadácia Volkswagen Slovakia úspešne uzavrela rok 2015. Pre veľký záujem tento rok zvýši počet grantových programov o dva a podporí o 60 projektov viac.

 

„Nadácia Volkswagen Slovakia už ôsmy rok podporuje cez grantové programy a inovatívne projekty vzdelávanie na celom Slovensku. V roku 2016 zvyšujeme podporu až na 200 projektov ročne. Otvárame nový grantový program na podporu jazykového vzdelávania v materských školách „Nemčina do materských škôl“. A taktiež grantový program pre zamestnancov Volkswagen Slovakia „Zelená dobrovoľníkom“, na skrášlenie školských dvorov formou dobrovoľníckych aktivít. Chceme tak motivovať našich zamestnancov k skrášľovaniu svojho okolia, podpore škôl a tým aj detí,“ hovorí Eric Reuting, predseda Správnej rady Nadácie.

 

Nadácia v januári spustila prvé kolo grantového programu podporujúceho dobrovoľníctvo a angažovanosť zamestnancov Volkswagen Slovakia „Projekty zamestnancov“. Do konca marca 2016 môžu záujemcovia poslať žiadosť v rámci nového grantového programu na podporu výučby nemčiny v materských školách „Nemčina do materských škôl“. Nový grantový program „Zelená pre dobrovoľníkov“ odštartuje vo februári. V priebehu roka 2016 otvorí Nadácia ďalších 8 grantových programov, najbližší vo februári - na podporu dopravnej výchovy „Bezpečne na cestách“. Žiadosti sa registrujú prostredníctvom stránky Nadácie.

 

Za 7 rokov prerozdelila Nadácia Volkswagen Slovakia prostredníctvom svojich grantov a aktivít celkovo viac ako 2 287 000 eur. Takmer 880 000 eur šlo na podporu vzdelávania v technike, 780 000 na podporu vzdelávania v nemeckom jazyku od raného veku, takmer 370 000 na podporu angažovanosti a dopravnej výchovy a v neposlednom rade viac ako 235 000 na podporu sociálne a inak znevýhodnených osôb, najmä detí. Len v roku 2015 podporila sumou takmer 140 000 eur 139 nových projektov v 9 grantových programoch. Bližšie informácie o plánoch a projektoch Nadácie i možnostiach získania grantu a podávania žiadostí nájdete na www.nadacia-volkswagen.sk.

 

Nadácia Volkswagen Slovakia je verejnoprospešná nadácia. Už ôsmy rok aktívne pôsobí na Slovensku. Cielene sa snaží o spoluvytváranie „moderného priestoru pre život“ v uvedomelej spoločnosti. Ťažiskom jej programov je oblasť výchovy a vzdelávania. Podporuje inovatívne vzdelávacie projekty a svoj dôraz kladie na vzdelávanie mladých ľudí. Každoročne tiež realizuje kreatívne projekty pre detské domovy.

 

Autor: VW © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama