Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Cineama 2016 krajská súťažná prehliadka neprofesionálnej filmovej tvorby

Autor: Cineama 2016 krajská súťažná prehliadka neprofesionálnej filmovej tvorby
Foto: Cineama 2016 krajská súťažná prehliadka neprofesionálnej filmovej tvorby
Uverejnené: 19. apríl 2015

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo už 4. ročník súťažnej prehliadky amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2016, ktorá sa uskutočnila 22. marca 2016 od 16.00 h v priestoroch Mestskej scény Martin.

 

Do štvrtého ročníka sa zapojili traja súťažiaci spolu s piatimi filmami. Zastúpený bol dokument a hraný film od Antona Šoukala, dva minútové filmy od Michala Kolibu a tiež hraný film od Barbory Sopoligovej. Odborná porota pracovala v zložení Mgr. art. Jakub Kováč a Mgr. art. Janka Rengevičová. Vyhodnotenie bolo spojené s rozborovým seminárom, ktorý mal pre súťažiacich mimoriadny význam a veríme, že pomôže mladým filmárom z Turca ich tvorbu ďalej skvalitňovať. Na seminári si autori  mohli vypočuť veľmi cenné názory a postrehy od profesionálov a spolu s nimi rozobrať jednotlivé snímky. Z piatich premietnutých filmov 4. ročníka regionálnej prehliadky neprofesionálneho filmu v Turci postúpili na krajskú súťaž do Liptovského Mikuláša štyri filmy, ktoré získali ocenenie a čestné uznanie od poroty. Sú to filmy „Zaujímajte sa o svoje deti“ a „Zbohom“ od Michala Kolibu, „HA - HA“ od Antona Šoukala a „Statky-Zmätky“  od Barbory Sopoligovej. Všetkým postupujúcim v ďalších kolách súťaže držíme palce.

 

Výsledková listina regionálneho kola súťaže CINEAMA 2016  Martin

  • DIPLOM  v kategórii hraný film získal Anton Šoukal – „HA - HA“, skupina C
  • ČESTNÉ UZNANIE v kategórii minútový film získal Michal Koliba (za dva filmy) – „Zaujímajte sa  o svoje deti“ a „Zbohom“, skupina C
  • ČESTNÉ UZNANIE v kategórii hraný film získala Barbora Sopoligová – „Statky-Zmätky“, skupina B

 

Autor: Mgr. Radoslav Pančík © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama