Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinčania očakávajú podporu prezidenta

Autor: Martinčania očakávajú podporu prezidenta
Foto: Martinčania očakávajú podporu prezidenta
Uverejnené: 22. jún 2015

V uplynulých dňoch sa začali zbierať podpisy do petície, ktorej cieľom je upozorniť na fakt, že občania mesta Martin sa cítia podvedení a vnímajú kauzu Martinské hole ako závažný problém, ktorý dlhodobo poškodí celý región Turiec. V piatok 1. apríla preto smerovali petíciu a list prezidentovi.

 

To, že Martinčania sa o vývoj v kauze Martinské hole zaujímajú, dokazuje aj počet podpisov. Za týždeň sa ich podarilo vyzbierať viac ako 1100 do tlačených hárkov a cez 290 na elektronickom portáli. Petičný výbor zároveň v liste vyzval prezidenta Andreja Kisku, aby v rámci svojich možností požiadal vládu o návrh opatrení, ktoré zabránia podobným problémom v samosprávach aj v budúcnosti.

 

Viac ako 55 000 obyvateľov mesta Martin a ďalší obyvatelia regiónu Turiec budú trpieť kvôli kauze, ktorá prostredníctvom pomalého a neefektívneho súdnictva dokázala z nulovej škody vytvoriť reálnu finančnú škodu vo výške viac než 8,6 milióna eur. Pre mesto sú to nepredstaviteľné peniaze, ktoré by sa dali inak využiť na jeho rast a rozvoj,“ uviedol Matej Bórik, člen petičného výboru.

 

Pozvanie do Martina podporili aj významné inštitúcie

 

Autori petície zároveň prezidenta pozývajú na návštevu mesta Martin. K pozvaniu sa pripojila aj Slovenská národná knižnica v Martine, ktorá môže predviesť modernú Digitálnu knižnicu a digitálny archív a Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine s novovybudovaným Martinským centrom pre biomedicínu. Návštevu vítajú aj študenti stredných škôl a Martinský klub medikov. „Dúfame, že prezident si nájde čas. Martin je predsa významným historickým centrom, v ktorom sa tvorili významné dokumenty nášho národa a žili tu osobnosti, ktoré pomáhali vybudovať to, z čoho ťaží dnes celé Slovensko. Petícia je stále v obehu a budúci týždeň očakávame ďalších tisíc podpisov,“ doplnila Zuzana Vonsová, iniciátorka petície.

 

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama