Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Rýchlostná cesta R3 je pre Turiec priorita

Autor: Rýchlostná cesta R3 je pre Turiec priorita
Foto: Rýchlostná cesta R3 je pre Turiec priorita
Uverejnené: 16. jún 2015

Zástupcovia obchodných priemyselných komôr z krajín Vyšehradskej štvorky (V4) podpísali memorandum, ktoré apeluje na výstavbu rýchlostnej cesty R3. Obsahom memoranda je žiadosť, aby sa rýchlostná cesta R3 dostala aj do programového vyhlásenia vlády.

 

Vláda môže rozhodovať o stanovených návrhoch, ktoré sú odporúčané predstaviteľmi V4 na zavedenie kvôli vybudovaniu „European Core Corridor“, európskeho koridoru (TEN-T) – rýchlostnej komunikácie R3 v úseku Martin-Turčianske Teplice-Kremnica-Zvolen-Šahy. Želaním členov obchodných priemyselných komôr z V4 je, aby sa jednotlivé úseky začali stavať v chronologickom poradí. Prvým by mal byť úsek medzi Martinom a Rakovom, ktorého výstavba by mala začať v roku 2018.

 

Nasledovať by mal úsek Rakovo-Mošovce-Turčianske Teplice. Rýchlostná cesta by totiž umožnila vyhnúť sa panelovej ceste prvej triedy I/65, ktorá predstavuje jeden z najpoškodenejších úsekov na Slovensku. Poslednou prioritnou časťou by mal byť úsek Tvrdošín-Nižná. Všetky náležitosti spísaného memoranda si môžete prečítať v prílohe článku.

 

Na stiahnutie: Memorandum v kompletnom znení

 

Autor: Mgr. Lucia Ertľová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama