Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vlci na western akcii v Martine

Autor: Vlci na western akcii v Martine
Foto: Vlci na western akcii v Martine
Uverejnené: 08. november 2015

Aprílová sobota, v kalendári 23., miesto Belkam ranč v Martine – Bystričke. To sú základné údaje westernových jazdeckých pretekov, na ktoré sme sa vybrali my - Turčianski vlci pozrieť.

 

Program na plagáte sľuboval zaujímavé disciplíny vo Western aréne, country bar guláš a nám nechýbala ani chuť, ani dobrá nálada spestriť si náš plavecký program cez víkend. Počasie bolo neutrálne, pod oblakom a trošku chladnejšie, ako cez pracovný týždeň, keď nás zohrievalo jarné slniečko. My sme však oblečenie nepodcenili a tak nám bolo, tak akurát. Priznáme sa, že väčšina z nás vlkov do ranča nakukla po prvý krát.

 

Privítalo nás veselé erdžanie, klusajúce koníky s jazdcami, usmiate detské tváre a pozorné, starostlivé pohľady ich rodičov. Naše prvé kroky viedli do country baru, s označením Saloon, kde sme sa pri rannej káve a citronáde informovali o celodennom programe. To už v aréne začali súťažné drezúrne disciplíny, ktoré sme sledovali cez presklenú stenu v bare, neďaleko western bowlingu. Neskôr sme sa presunuli bližšie, na divácku tribúnu, ktorá bola neustále plná tlieskajúcimi, hvízdajúcimi divákmi a skalnými western fanúšikmi.

 

Bolo zaujímavé a pre nás nezvyčajné sledovať tú spätosť jazdcov s ich koníkmi, ktorí mali zo svojich vystúpení očividnú radosť a poriadne si to užívali. Kone, koníky a ich milovníci boli proste všade. My sme boli pravdaže na všetko zvedaví a tak sme navštívili aj stajne, aj okolie ranča a tréningový výbeh, kde sme sa stretli s Vierkou Beláňovou, majiteľkou Belkam ranča, ktorá nám spolu s jej kobylkou predviedla nežný božtek na líčko. Láska a priateľstvo k týmto rešpekt vzbudzujúcim zvieratkám bola naozaj všade vôkol nás.

 

 

Mária Mihóková, ktorú sme tam stretli, so svojim koníkom Hot Denis Spark, nám spolu nielenže zapózovali, ale predviedli nám v aréne i kus zo svojho pretekárskeho umenia. Spomenula nám, že sa pripravujú na ďalšie preteky a privítala by aj nejakého „mecenáša“, my športovci to dobre chápeme a určite ich vrelo odporúčame. Poriadne sme pri tom „westernovaní“ vyhladli a preto nám, hovädzio – baraní kotlíkový guláš, inak naozaj vynikajúci, prišiel náramne vhod a veľmi nám chutil. Výsledky jazdeckých western pretekov vám v tomto článku neposkytneme, neboli pre nás v ten deň prioritou, avšak máme pre vás typ. Navštívte Belkam western ranč v Martine na Bystričke, tam sa ich isto - iste dozviete a aj inak si určite prídete, vo dvojici, či so svojimi blízkymi na svoje. Howgh.  

 

Autor, foto: Brani Hakel © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama