Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vajanského Martin pozná svojich víťazov

Autor: Vajanského Martin pozná svojich víťazov
Foto: Vajanského Martin pozná svojich víťazov
Uverejnené: 06. marec 2016

Pod názvom Vajanského Martin 2016 zorganizovalo Turčianske kultúrne stredisko v Martine  v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK v prvý májový týždeň krajské kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky Hviezdoslavov Kubín v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých.

 

V pondelok 2. mája sa konalo slávnostné otvorenie súťaže v Národnej dvorane Literárneho múzea SNK v Martine. Svojim vystúpením program otvorenia obohatili žiaci Základnej umeleckej školy Martin – Ul. P. Mudroňa pod vedením Mgr. Dagmary Gardlíkovej a krásnym slovom sa prihovorila dlhoročná recitátorka Anna Dubovcová z Turčianskych Teplíc. V mene organizátora súťaže všetkých srdečne privítala riaditeľka TKS v Martine Mgr. Nataša Petrová. S organizačným poriadkom prehliadky, schválenými propozíciami a priebehom súťaže recitátorov oboznámila koordinátorka krajského kola súťaže Mgr. Monika Ondrušová.

 

Prvé dva súťažné dni v priestoroch literárneho múzea patrili recitátorom – jednotlivcom zo základných (I., II. a III. kategória), stredných škôl (IV. kategória) a dospelým nad 20 rokov (V. kategória). Posledný súťažný deň v Štúdiu Slovenského komorného divadla v Martine sa predstavili detské recitačné kolektívy a divadlá poézie.

 

V tomto roku o postupe víťazov na celoslovenské kolo zo 105 súťažiacich jednotlivcov a 3 kolektívov rozhodovalo 18 porotcov z radov učiteľov základných a stredných škôl, ale aj recitátorov, či spisovateľov. Závery ich rozhodnutí posunuli 14 recitátorov a 2 kolektívy na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 22. – 25. júna 2016 v Dolnom Kubíne.

 

Vajanského Martin 2016 bol podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancovaný s podporou Žilinského samosprávneho kraja. Spoluorganizátormi a partnermi podujatia boli: Slovenská národná knižnica, Slovenské komorné divadlo Martin a Matica slovenská.

 

Výsledky krajského kola Vajanského Martin 2016: na stiahnutie

 

 

Autor: Mgr. Monika Ondrušová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama