Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Stretnutie heligonkárov potešilo divákov

Autor: Stretnutie heligonkárov potešilo divákov
Foto: Stretnutie heligonkárov potešilo divákov
Uverejnené: 17. máj 2015

Kultúrny dom vo Valči bol 8. mája miestom, kde sa konal v poradí už štvrtý ročník nesúťažnej prehliadky heligonkárov s poetickým názvom „Echo heligónky“.

 

Na pódiu sa stretli účinkujúci z rôznych regiónov Slovenska. Na úvod vystúpila starostka obce Valča Mária Ondráčková, ktorá všetkých srdečne privítala na už tradičnom stretnutí heligonkárov vo Valči. Podujatím sprevádzala Viera Švecová. Na tomto podujatí sa každoročne stretne na jednom mieste množstvo priaznivcov  gombíkovej ťahacej harmoniky, ale aj účinkujúcich, ktorí zároveň v ľudových krojoch reprezentujú rodný kraj, z ktorého pochádzajú.

 

Aj na tohtoročnej prehliadke ako vždy vládla výborná atmosféra. Podujatie svojou prítomnosťou obohatila folklórna skupina Valčianka, ktorá potešila všetkých prítomných úvodnou scénkou pod názvom „Vítanie jari“. Čerešničkou na torte bolo vystúpenie Ondreja Chovana a žaškovských heligonkárov, kde najmä tí najmenší – Sofia Lacková a René Čierny – zožali najväčší potlesk. Sprievodným programom nedeľnej oslavy jari boli predajné stánky remeselníkov, ale i stánky s občerstvením.

 

Na valčiansku prehliadku heligónkarov sa každoročne tešia účinkujúci aj ich poslucháči.  Podujatie prišlo podporiť svojou účasťou viac ako 250 ľudí. Organizátormi podujatia boli Obec Valča, Miestny odbor Matice slovenskej vo Valči a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Veľká vďaka patrí aj neúnavnému organizátorovi tohto jedinečného podujatia Jánovi Lučanovi.

 

 

Autor: Mgr. Monika Ondrušová, foto: J. Meriač © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama