Študenti SOŠ obchodu a služieb na návšteve Hotela Elizabeth

Autor: Študenti SOŠ obchodu a služieb na návšteve Hotela Elizabeth
Foto: Študenti SOŠ obchodu a služieb na návšteve Hotela Elizabeth
Uverejnené: 19. november 2015

Študenti strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine navštívili v piatok 10. júna 2016 komfortný Hotel Elizabeth v Trenčíne, ktorý je výnimočný svojou atraktívnou polohou priamo pod stredovekým Trenčianskym hradom v centre mesta.

 

Pohodlie a dokonalý komfort ubytovaným hosťom zabezpečujú poskytovaním širokej škály hotelových služieb. Hotel Elizabeth má k dispozícii 144 lôžok v 78 izbách a to: 62 izieb Superior, 11 dvojlôžkových izieb De Luxe, 4 luxusné Junior Suite a 1 Suite Exclusive. Cez týždeň využívajú kapacitu hotela v prevažnej miere obchodní cestujúci a cez víkend pasanti, pre ktorých pripravujú rôzne balíčky služieb.

 

Hotel Elizabeth je typom mestského hotela a je združený v rámci historických hotelov na Slovensku. V roku 2012 prešiel hotel rozsiahlou rekonštrukciou a jeho súčasťou je reštaurácia Elizabeth, kaviareň - CAFFE SISSI, v ktorej podávajú ubytovaným hosťom raňajky, bar Casino Monte Carlo, LOBBY BAR, ktorý predstavuje ideálny priestor na obchodné rokovania. Okrem Lobby baru má hotel aj kongresovú sálu, ktorá má kapacitu 180 osôb.

 

 

Hotel Elizabeth na nás zapôsobil nielen svojou historickosťou, modernosťou a rozsahom poskytovaných služieb, ale aj jednou unikátnosťou. Z letnej terasy hotela a z reštaurácie Elizabeth sme na hradnej skale obdivovali unikátny takmer 2000 rokov starý rímsky nápis. Zvláštnosťou je, že tento nápis na hradnej skale môžete pozorovať jedine z terasy hotela alebo z reštaurácie. Prehliadka hotela v nás zanechala hlboký dojem a odniesli sme si v ten deň veľa skvelých a nezabudnuteľných zážitkov. Žiaci mali možnosť porovnať si nadobudnuté vedomosti získané v predmete Základy ubytovacích služieb s praktickým fungovaním a chodom tohto komfortného historického hotela. 

 

Autor: Ing. Eva Žbirková, vyučujúca odborných predmetov cestovného ruchu © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama