Tvorivá dielňa a netradičné výstavy fotografií

Autor: Tvorivá dielňa a netradičné výstavy fotografií
Foto: Tvorivá dielňa a netradičné výstavy fotografií
Uverejnené: 23. jún 2016

Záujemcovia o fotografiu, ako aj široká verejnosť sa piatok 17. júna mohli tešiť na netradičnú a veľmi zaujímavú výstavu fotografií s názvom Fotopasáž. Ide už o štvrtý ročník tohto inšpiratívneho fotografického podujatia.

 

Zámerom organizátorov bolo pripraviť prezentačné a edukačné podujatie pre amatérskych fotografov s cieľom poskytnúť zaujímavé poznatky a posunúť záujemcov o fotografiu vo svojej fotografickej tvorbe. Celá výstava bola tohto roku pripravená tematicky. Vystavené diela mali zachytiť ľudí v rôznych životných situáciách. Fotografie vzišli z predchádzajúcich fotografických aktivít, a to Fotomaratónu a Detskej tvorivej fotodielne.

 

Druhotnou myšlienkou projektu bola podpora tolerancie prostredníctvom aktivít mládeže i verejnosti, čo výstava svojím zameraním splnila. Pridanou hodnotou aktuálneho ročníka bola  tvorivá fotodielňa s fotografkou Erikou Litvákovou, ktorá prezentovala Street fotografiu, jej stručný vývoj, technické vybavenie, prípravu pred fotením a ďalšie témy. Zároveň účastníkom tvorivej dielne prezentovala ukážky zaujímavých street fotografií. Na záver priamo na výstave svojím pohľadom zhodnotila vystavované fotografie, čo bolo veľkým prínosom najmä pre zúčastnených autorov fotografie.

 

 

Fotopasáž bola súčasťou projektu Obrazy svetla II., ktorý realizovalo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK v spolupráci s Turčianskou knižnicou v Martine a Mestskou scénou Martin. Projekt je podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancovaný s podporou Žilinského samosprávneho kraja. Návštevníkom ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalší ročník.

 

Autor: Mgr. Radoslav Pančík © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama