Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

16. ročník Letnej biblickej školy priniesol svetlo a radosť do detských sŕdc

Autor: 16. ročník Letnej biblickej školy priniesol svetlo a radosť do detských sŕdc
Foto: 16. ročník Letnej biblickej školy priniesol svetlo a radosť do detských sŕdc
Uverejnené: 07. júl 2014

Prvá Letná biblická škola v Martine sa uskutočnila v roku 2001, kedy do Martina zavítali americkí dobrovoľníci, aby pre slovenské deti pripravili anglicko-kresťanský tábor. V týždni 11.-15.júla sa konal už 16.ročník tohto mimoriadne obľúbeného denného detského tábora.

 

Letná biblická škola je výsledkom dlhodobej spolupráce amerických partnerov s Biblickou školou na základe ich spoločného cieľa, ktorým je ukázať, že kresťanstvo neznamená len “povinnú“ účasť na nedeľných Bohoslužbách, ale aj živé spoločenstvo, ktoré všetci budujeme a do ktorého je každý z nás osobne pozvaný. Súčasťou každodenného program  sú okrem športov, piesní a divadla aj krátke biblické príbehy, prostredníctvom ktorých americkí lektori pomáhajú deťom zlepšiť ich angličtinu a aj oni sami sa učia základné slovenské slovíčka, čo je často krát veľmi zábavné. Záver päťdňového programu tvorilo už tradičné spoločné piatkové vystúpenie všetkých účastníkov tábora, ktoré sa konalo na Memorandovom námestí v Martine.

 

 

Program pred Evanjelickým kostolom si prišli pozrieť desiatky rodičov, starých rodičov aj členov domáceho cirkevného zboru a širokej verejnosti. Bohdan Hroboň, riaditeľ Biblickej školy v Martine a Nadácie kresťanského vzdelávania v krátkom príhovore ocenil angažovanosť a entuziazmus domácich aj amerických dobrovoľníkov, vďaka ktorým, je o tento tábor rok čo rok mimoriadne veľký záujem. „Je to skvelý pocit vidieť, ako prví účastníci letnej biblickej školy pôsobia teraz ako pomocníci pri jej realizácii. Už teraz sa teším, keď tu ako účastníci budú ich deti, čím sa akoby symbolicky uzavrie kruh.“  Reportáž zo záverečného programu nájdete YouTube.  

 

Autor: Mgr. Dušan Haško © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama