Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Hudobno-poetický večer v Turčianskej galérii

Autor: Hudobno-poetický večer v Turčianskej galérii
Foto: Hudobno-poetický večer v Turčianskej galérii
Uverejnené: 10. august 2016

Dňa 12. júla 2016 sa v priestoroch Turčianskej galérie v Martine uskutočnil prvý hudobno-poetický večer z cyklu stretnutí, so zameraním na prezentáciu klasickej hudby, doplnených poetickým slovom, pod názvom Klasika na scéne.

 

Večer, nesúci sa v znamení martinskej kompozície, slávnostne otvorila riaditeľka Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine Nataša Petrová a garantka projektu Emília Sadloňová. Autorkou hudobného cyklu, ktorý odznel je súčasná martinská skladateľka Kamila Šimonová, ktorá zhudobnila poéziu americkej poetky Emily Dickinson. Sama autorka cyklu sa predstavila aj ako klaviristka. V programe ďalej vystúpila študentka Vysokej školy múzických umení v Bratislave v odbore operný a koncertný spev Karin Loudová, na violončelo hrala Nadežda Holenková, na husle Ľubomír Šamo. Celým večerom nás v znamení intímnej a citlivej poetiky sprevádzala členka Slovenského komorného divadla v Martine Zuzana Rohoňová.  

 

Projekt Klasika na scéne bude pokračovať ďalším hudobno-poetickým večerom s názvom Mladí interpreti mladým, ktorý sa uskutoční dňa 25. augusta 2016 o 18.00 hod. v sobášnej sieni Turčianskej galérie v Martine. V programe sa predstavia mladí speváci, študenti Katedry hudby Žilinskej univerzity v Žiline Terézia Janeková a Vladimír Šlepec a členka zboru Štátnej opery v Banskej Bystrici Alexandra Jedináková. Na klavíri ich bude doprevádzať absolventka Hudobnej a tanečnej fakulty Vysokej školy múzických umení v Bratislave v odbore hra na klavír Zuzana Žiaková. Počas večera zaznejú skladby Wolfganga Amadea Mozarta, Bedřicha Smetanu, Antonína Dvořáka, Camille Saint-Saënsa, Mikuláša Schneidra-Trnavského, Pavla Kršku a i. Večerom nás bude sprevádzať študent Divadelnej fakulty Akadémie umení v Banskej Bystrici v odbore činoherné herectvo Tomáš Ivanka

 

 

Projekt Klasika na scéne realizuje Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a je podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancovaný s podporou ŽSK. Srdečne Vás pozývame a veríme, že podporíte podujatie svojou osobnou účasťou!

 

 

Autor: Vladimír Šlepec, manažér ZUČ © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama