Prázdniny bez nudy v Diakovej

Autor: Prázdniny bez nudy v Diakovej
Foto: Prázdniny bez nudy v Diakovej
Uverejnené: 09. marec 2016

V utorok 16. augusta sa na diakovskej Colnici uskutočnil už siedmy ročník obľúbeného  podujatia Prázdniny bez nudy, ktorého organizátormi sú Miestny odbor Matice slovenskej v Diakovej a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.

 

Cieľom tohto celodenného športovo – hrovo – rekreačného podujatia, ktoré je určené predovšetkým deťom predškolského a mladšieho školského veku, ale aj ich rodičom, starým rodičom, je spoločné stretnutie detí vo voľnej prírode a zmysluplné trávenie prázdnin. Pre zúčastnených boli pripravené skutočne pestré tvorivé dielne, kde tí najmenší mali možnosť vystrihnúť si zaujímavé zvieratko, vymaľovať pripravené predlohy, okoštovať čerstvo napečené koláčiky a rôznymi spôsobmi cibriť  pamäť a vnímanie. Staršie deti sa s chuťou zapojili do tradičných i netradičných hier a súťaží, akými napr. boli beh v gumákoch, slalom s tanierom na hlave, triafanie vodou na terč či vyrábanie múmií z papiera.

 

 

Podujatie sa už tradične stretlo s pozitívnym ohlasom, deti, dospelí i organizátori spoločne strávili príjemný deň s nezabudnuteľnými zážitkami. Pre zúčastnených bolo pripravené občerstvenie, súťažiace deti boli odmenené sladkosťami a hračkami. Podujatie sa realizovalo s finančnou podporou Matice slovenskej v rámci dotácie na ochranu a rozvoj miestnej a regionálnej kultúry v roku 2016.

 

Autor: Branislav Kohút © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama