Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Navštívte Turiec a objavte široké možnosti cykloturistiky

Autor: Navštívte Turiec a objavte široké možnosti cykloturistiky
Foto: Navštívte Turiec a objavte široké možnosti cykloturistiky
Uverejnené: 22. august 2015

Región Turiec je známy svojou krásnou prírodou. Turčianska kotlina je obklopená horami, ktoré poskytujú raj nielen pre turistov, ale aj cyklistov. Práve pre tých je ideálnym miestom cyklochata situovaná v strede Turčianskej kotliny, odkiaľ si možno naplánovať rôzne zaujímavé trasy.

Chata Cyklo Turiec sa nachádza 20 km od Martina smerom na Prievidzu v obci Kláštor nad Znievom nad miestnou časťou Lazany. Chata stojí v nadmorskej výške 515 m n. m. na kopci pri malom lesíku s výhľadom na lúky a dedinu. Poloha ubytovacieho objektu tak umožňuje návštevníkom plánovať si zaujímavé a kombinované výjazdy po kratších a dlhých okruhoch po Malej a Veľkej Fatre do prekrásnych dolín, k zrúcaninám hradov, ku kaštieľom, vodným prameňom, kúriám, kostolíkom, významným objektom a mnohým iným pútavým miestam Turca. Okruhy sa dajú spájať aj s výšľapom na hrebeň alebo prechodom cez sedlo, či prejazdom na žilinskú, prievidzskú a liptovskú stranu. Trasa výšľapu sa dá ukončiť aj na niektorej z chát na Martinských holiach, Magure, Kráľovej studni, pod Chlebom, vo Fačkovskom sedle a okolí.

 

Trasy a ubytovanie vhodné aj pre rodiny s deťmi

 

Po príchode na chatu obdržia návštevníci podrobný popis trasy s vysvetlením, prípadne fotoprezentáciou či videom a zapožičaním si mapy s odporučením občerstvenia a GPS trasy. Okruhy pre plánovanie výletov sú prispôsobené aj pre rodinné výlety. Stačí si vybrať kratšiu, jednoduchú a pohodovú trasu cez blízke doliny, ako napríklad Gaderská dolina, Valčianska dolina, Kantorská dolina, Blatnická dolina, Belianska dolina.

 

 

Pre účel prepravy bicyklov je možné využiť aj dodávku - 9 miestny tranzit. Touto formou si možno prepraviť bicykle na miesto výjazdu v prípade, pokiaľ sa rozhodnete pre prechod cez hrebeň a nechcete absolvovať dlhu cestu späť cez asfalt alebo vlakom. Po skončení cyklovýjazdu môžete využiť posedenie pri ohnisku, na balkóne, terase alebo pri teplom krbe. Pre deti je za chatou menšia zábavná zóna, kde nájdu hojdačku a lano na šplhanie. V blízkosti chaty sa nachádza aj salaš, kde je možné zakúpiť si čerstvý syr a žinčicu. Bližšie informácie o cyklochate sú dostupné na webe www.cyklochataturiec.sk.

 

Autor: Mgr. Lucia Ertľová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama