Európsky týždeň mobility opäť v Martine

Autor: Európsky týždeň mobility opäť v Martine
Foto: Európsky týždeň mobility opäť v Martine
Uverejnené: 15. september 2014

Mesto Martin sa aj v roku 2016 aktívne zapojí do aktivít Európskeho týždňa mobility. Množstvo atraktívnych podujatí pre širokú verejnosť odštartuje už v piatok 16. septembra. Do kampane, cieľom ktorej je ukázať, že nám záleží na životnom prostredí a zároveň aj na zdravom životnom štýle, sa môžete zapojiť aj vy a to až do štvrtka 22. septembra.

V Martine v piatok 16. septembra už tradične štartuje Európsky týždeň mobility pod heslom Inteligentná a udržateľná mobilita – investícia do Európy. Séria podujatí zameraná na zníženie produkcie CO2 a tuhých prachových častí je iniciatívou Európskej komisie, ktorá chce povzbudiť samosprávy, aby zaviedli a podporovali opatrenia udržateľnej mestskej mobily, aby vyzvali svojich obyvateľov využívať pre prepravu inú dopravu ako osobnými motorovými vozidlami.

 

Mesto Martin, s bohatou cyklohistóriou, ale aj súčasnosťou, organizuje počas celého týždňa od 16. - 22. septembra veľa zaujímavých a motivujúcich podujatí. Na svoje si tak prídu nielen deti, ale i dospelí a seniori. Čo nás teda počas Európskeho týždňa mobility 2016 čaká? Žiaci martinských základných škôl sa budú od utorka do štvrtku oboznamovať so zásadami bezpečnej jazdy na dopravných prostriedkoch na Dopravnom ihrisku Sever. V utorok tiež štartuje kampaň „Jazdime bezpečne a ohľaduplne, prechádzame bezpečne“, v rámci ktorej budú mesto, Turčianska bicyklová skupina JUS a Mestská polícia spolu s deťmi usmerňovať dopravu na najfrekventovanejších priechodoch pre chodcov.

 

Tu sa však martinský týždeň mobility ani zďaleka nekončí. Počas celého týždňa budú deti v školách súťažiť „S hadom po zebre“, no a tí skôr narodení môžu prispieť k ochrane životného prostredia napr. nakupovaním na bicykli. Víkend, teda sobota a nedeľa isto poteší peňaženky držiteľov vodičských preukazov. Práve oni totiž budú môcť 17. – 18. 9. 2016 cestovať zadarmo autobusmi MHD Martin. Sobota v rámci Európskeho týždňa mobility sa bude navyše niesť i v znamení zábavy, ktorú môžete zažiť v areály SIM v Priekope. Podujatie Hasičské dni 2016 totiž okrem nespočetného množstva atrakcií, podujatí, ukážok a hudby ponúkne aj cykloburzu, kde budete môcť predať, kúpiť, či vymeniť váš bicykel alebo časti príslušenstva. V pondelok od 14.00 h si na tému cyklotrasy v meste môžete prísť podiskutovať na mestský úrad s vedením mesta a na záver kampane sa 22. septembra zapojíme do medzinárodného kola detskej dopravnej súťaže „Na bicykli bezpečne 2016“. Európsky týždeň mobility bude stáť za to aj v roku 2016!

 

Program týždňa mobility v Martine: na stiahnutie

 

Autor: Mesto Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama