Prvé kroky návštevníkov Martina už môžu smerovať k i-pointom

Autor: Prvé kroky návštevníkov Martina už môžu smerovať k i-pointom
Foto: Prvé kroky návštevníkov Martina už môžu smerovať k i-pointom
Uverejnené: 27. február 2013

Občanom, no najmä turistom prichádzajúcim do mesta Martin, slúžia nové informačné panely – tzv. i-pointy. Turisti ich nájdu na najfrekventovanejších miestach v meste – vo foyer Mestského úradu, v obchodnom centre Tulip a v lyžiarskom stredisku Martinské hole.

Info Point MartinBeriem to ako ústretový krok k návštevníkom nášho mesta a myslím si, že je to praktický príklad toho, ako chceme rozvíjať cestovný ruch. Turisti si z návštevy nášho mesta odnášajú buď pozitívny alebo negatívny zážitok. A ja som presvedčený, že práve takýmito maličkosťami môžeme prispieť práve k tomu pozitívnemu pocitu, tak aby sa turista do Martina vrátil rád,“ reagoval primátor mesta Andrej Hrnčiar na informačné panely.

Ako člen Komisie pre rozvoj cestovného ruchu a podnikania som sa často stretával s otázkou nedostatku financií na vybudovanie informačného systému v meste. V spolupráci s Turisticko-informačnou kanceláriou a Komisiou cestovného ruchu sa nám podarilo dať tento projekt dohromady a vďaka sponzorom, ktorí sú aj garantmi tohto projektu, sme nemuseli zaťažiť mestský rozpočet ani jediným eurom,“ vysvetlil Martin Kalnický. V najbližších dňoch by mali i-pointy pribudnúť v nákupnom centre Tulip a na Martinských holiach.

Zvuková správa: {play}zvuk/2013/02/ipoint.mp3{/play}

Info Point Martin
Ubytovanie, reštaurácie, športové možnosti, programy kín, divadiel, otváracie hodiny múzeí a iné dôležité informácie a kontakty sú odteraz sústredené na jednom mieste a turista tak dostáva kompletný servis, vďaka ktorému už nepotrebuje zdĺhavo vyhľadávať informácie o meste Martin. Prvý infopanel, ktorý je už turistom k dispozícii, symbolicky odovzdali do užívania primátor mesta Andrej Hrnčiar a poslanec a člen Komisie pre rozvoj cestovného ruchu a podnikania Martin Kalnický vo foyer Mestského úradu 21. februára.

Výhodou je, že návštevníci prichádzajúci mimo otváracích hodín Turisticko-informačnej kancelárie, sa k informáciám dostanú pohodlne hoci aj o polnoci. Informačné panely sú totiž občanom i návštevníkom k dispozícii nielen fyzicky na spomínaných troch miestach, ale aj na webovej stránke www.info-point.sk na ktorú sa dostane každý návštevník či už zo smartphonu alebo z domáceho počítača.
Info Point Martin

Autor: Mesto Martin


Reklama

príbuzné témy

Reklama