Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V Turčianskej galérii otvorili výstavu Fotoklubu Karola Plicku - Fotografia 2016

Autor: V Turčianskej galérii otvorili výstavu Fotoklubu Karola Plicku - Fotografia 2016
Foto: V Turčianskej galérii otvorili výstavu Fotoklubu Karola Plicku - Fotografia 2016
Uverejnené: 25. január 2016

Po prvý krát, počas svojho dlhoročného trvania, vystavuje Fotoklub Karola Plicku v Martine svoje práce v priestoroch kde cítiť ducha Galandu.

Fotoklub Karola Plicku pôsobí v Martine už od roku 1953, v súčasnosti združuje približne 30 vyspelých amatérskych fotografov. Členovia fotoklubu sa pravidelne zúčastňujú rôznych domácich a medzinárodných súťaží, prezentácií a fotosalónov. Svojou činnosťou si za svoju dobu pôsobenia vydobyl na poli slovenskej amatérskej fotografie významné miesto. Na základe svojej činnosti a aktivít jeho členov získal dôveru a viackrát bol poverený organizáciou podujatí celoslovenského charakteru napríklad celoštátne AMFO, vyhodnotenie dvoch významných fotografických klubových súťaží Petzvalov a Českobudejovický mapový okruh a podobne.

 

 

Otvorenie výročnej výstavy Fotoklubu Karola Plicku - Fotografia 2016 v Turčianskej galérii v Martine, v jej hlavných výstavných priestoroch, sa uskutočnilo dňa 21. septembra 2016. Výstava je vyjadrením ocenenia doterajšej činnosti fotoklubu v komplikovaných podmienkach premien našej spoločnosti za dobu jeho existencie. Fotoklub ako líder amatérskej fotografie v Turčianskom regióne, má ambíciu svojou tvorbou na profesionálnej úrovni osloviť, motivovať a inšpirovať širokú verejnosť, mladých ľudí a študentov k vlastnej tvorbe a k sebarealizácii v oblasti fotografie, ktorá je v dnešnej dobe silným vyjadrovacím prostriedkom.

 

 

Okrem súboru tradične objavných obrazov krajiny, má návštevník možnosť stretnúť sa s projekciou starých fotografií a vybavením fotografov z druhej polovice minulého storočia. Prezentácia najúspešnejších fotografií členov klubu ukazuje posun vo vývoji fotografie, a zároveň tak približuje mladej generácii rozdiely v technologickom a tvorivom prístupe v tvorbe kvalitnej fotografie. Výstava má tiež potenciál pritiahnuť k fotografovaniu, ako systematickej voľnočasovej aktivite, záujemcov o tento druh činnosti, a zároveň je aj pozvaním pre nových členov do radov Fotoklubu Karola Plicku. Výstava bude pre návštevníkov Turčianskej galérie sprístupnená do 13. novembra 2016.

 

YouTube video

 

Trvanie výstavy: 21. 9. 2016 – 13. 11. 2016

 

Autor: Juraj Antal © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama