Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Duálne vzdelávanie v ECCO Slovakia

Autor: Duálne vzdelávanie v ECCO Slovakia
Foto: Duálne vzdelávanie v ECCO Slovakia
Uverejnené: 26. jún 2016

Je to už takmer rok, odkedy sme začali rozprávať o duálnom vzdelávaní. A nielen rozprávať – aktívne sme sa snažili vytvoriť vzdelávací program, ktorý je moderný a vytvorí základ pre generáciu mladých zamestnancov, ktorí vedia o obuvníctve oveľa viac ako ktokoľvek z nás a využijú tieto vedomosti v prospech našej spoločnosti. Tiež získať študentov, ktorí by tieto predstavy naplnili. A dnes môžeme s radosťou povedať – začíname.

Prvý školský deň je každý rok výnimočný pre väčšinu rodičov. Tento deň bol výnimočný aj pre našu firmu, ktorá otvorila historicky prvý ročník štúdia v odbore “Obuvník” v Martine, a to v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb. Prvý ročník navštevuje12 študentov a čo nás zvlášť teší je, že traja z nich sú deti súčasných zamestnancov.

 

Každý týždeň v stredu, štvrtok a piatok sa počas školského roka budete stretávať so študentmi, ktorí budú nasávať atmosféru firmy, učiť sa obuvníckemu remeslu a robiť prvé praktické kroky k tomu, aby sa naučili všetko, čo v našej firme robíme.

 

Kým sme začali, museli sme dotiahnuť v letných mesiacoch ešte niekoľko dôležitých detailov:

 

  1. Podpísali sme učebné zmluvy so žiakmi a ich rodičmi, kde garantujeme všetko, čo sme na začiatku sľúbili – podporu, štipendiá, bezplatnú stravu aj dopravu, ale aj to najdôležitejšie - možnosť zamestnať sa po skončení štúdia.
  1. Vytvorili sme modernú učebňu pre duálne vzdelávanie a vybavili tréningové oddelenie.
  1. Vytvorili tím vyškolených lektorov, ktorí berú svoje poslanie naozaj zodpovedne a vytypovali kolegov z praxe, ktorí môžu pomôcť s praktickým výcvikom priamo na linkách.
  1. V spolupráci s odborníkmi z celého Slovenska sme vytvorili vzdelávací program, ktorý schválilo v máji Ministerstvo školstva a ktorý by mal zabezpečiť kvalitu absolventov v odbore obuvník. Tento sme rozpracovali do podrobných plánov a lekcií.

 

Vieme, že sme len na začiatku a čaká nás ešte mnoho výziev

 

Nielen vzdelávať, ale aj vychovávať súčasnú mladú generáciu nie je určite ľahká úloha. Ale veríme, že si všetci v našej firme budeme navzájom pomáhať, aby sme pre študentov boli pozitívnym vzorom. A určite sa mnohému môžeme naučiť aj my od nich. Otvorenosť, úprimnosť, vzťah k moderným technológiám je niečo, na čom môžeme budovať. A po krátkom čase to budú naši kolegovia…

 

A čo nás čaká ďalej?

 

V duálnom vzdelávaní chceme naďalej pokračovať, už od ďalšieho školského roku plánujeme rozšíriť štúdium o maturitný odbor “Technik obuvníckej výroby”.

 

Autor: ECCO Slovakia, a. s. © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama