Martinské METRO podporuje regionálny rozvoj. Podporte Turiec aj vy!

Autor: Martinské METRO podporuje regionálny rozvoj. Podporte Turiec aj vy!
Foto: Martinské METRO podporuje regionálny rozvoj. Podporte Turiec aj vy!
Uverejnené: 17. december 2015

Občianske združenie METRO vzniklo v roku 2013. Pomáhame iniciatívam a inštitúciám rozvíjať ich pôsobenie a marketingovú komunikáciu. Za tri roky sme bezplatne podporili mnoho kultúrnych, spoločenských a podnikateľských aktivít, pomáhame aj ako dobrovoľníci. Postupne vám predstavíme našu prácu, ktorá je pre región Turiec rozdelená do ôsmich oblastí. Prvá z nich sa zameriava na “Zdravie a životné prostredie”, kam patrí nasledujúci projekt.

 

Necpalský prameň predstavuje kvalitné sklenené fľaše, ktoré slúžia ako podpora pitného režimu a zároveň prezentujú myšlienku, že si vážime našu mimoriadne kvalitnú vodu. Fľašu môžete naplniť čistou pitnou vodou a použiť ako občerstvenie na konferenciách, vo firemných priestoroch, pri návštevách, v reštaurácii alebo ju darovať návšteve zo zahraničia.

 

Cena fľaše je 10 eur. Jej kúpou podporíte aktivity nášho združenia METRO. Okrem toho, každé dve eurá z predanej fľaše poslúžia na dobrú vec – vždy keď z nich vyzbierame 100 eur, odovzdáme ich Detskému domovu v Necpaloch. Podrobné informácie o Necpalskom prameni, aktuality k projektu a informácie o objednávke fliaš nájdete na www.necpalskypramen.sk

 

 

Prameň patrí medzi najvýdatnejšie vodné zdroje v strednej Európe

 

Hydrogeologickým prieskumom sa zistilo, že táto oblasť patrí medzi najvýznamnejšie hydrogeologické oblasti, kde sa medzi Belianskou a Necpalskou dolinou nachádza vápencovo-dolomitický komplex, plytká sinklinala, ktorá má veľký význam ako kolektor značného množstva krasových vôd. Niečo ako krasová jaskynná voda, preto sa jej hovorí aj tisícročná voda. Trvá mnoho rokov, kým sa povrchová voda prefiltruje cez všetky horniny a naberá z nich minerály.

 

Teplota vody sa pohybuje od 7,9 – 8,5 °C, v podstate má stálu teplotu. Ide o veľmi kvalitnú pitnú vodu, ktorá je vďaka svojmu pôvodu stredne mineralizovaná, slabo alkalická a stredne tvrdá. Amoniak a dusitany vykazujú nulové hodnoty, obsah chloridov a dusičnanov je nízky a pomerne stály, takže voda vyhovuje aj kojencom - voda je priamo vhodná svojim zložením pre kojeneckú stravu, nie je ju potrebné už upravovať.

 

Necpalský prameň si získal viacerých podporovateľov aj medzi podnikateľmi

 

Do septembra 2016 podporili tento projekt viaceré organizácie a reštaurácie. Vo fľašiach Necpalský prameň vám prinesú čistú vodu na občerstvenie napríklad v spoločnostiach Galimex, ECCO Slovakia, kaviarni a reštaurácii Čáry-Máry, v penzióne Linda alebo Marco Polo. Necpalský prameň však nájdete aj na viacerých kultúrnych alebo spoločenských podujatiach - v roku 2016 to boli najmä Martinské dožinky a otvorenie knižnej burzy pri Slovenskom národnom múzeu v Martine.

 

 

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama