Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinský cestovateľský festival, VI. ročník festivalu

Autor: Martinský cestovateľský festival, VI. ročník festivalu
Foto: Martinský cestovateľský festival, VI. ročník festivalu
Uverejnené: 14. november 2015

V sobotu 12. novembra neskoro večer vyvrcholil už VI. ročník štvordňového Martinského cestovateľského festivalu. Realizovaný bol na viacerých miestach, ktoré boli dané charakterom jednotlivých festivalových dní.

Festival samotný už tradične priniesol rôzne zaujímavé témy zamerané na rôznorodosť kultúr, ale aj obdivuhodné výkony v horolezectve, či expedičnej turistike. Sme veľmi radi, že sme mohli medzi prezentujúcimi uvítať Svetozára Krna, ktorý sa ako jediný prezentujúci zúčastnil všetkých ročníkov nášho festivalu. Nielen jeho, ale aj všetky ostatné prezentácie doniesli pre deti, ako aj širokú verejnosť poznania kultúr, ako aj možnosti turistického a športového vyžitia. Obohatením festivalu bol aj film Rasťa Hatiara Obyčajní chlapci, príbeh dvoch slovenských skialpinistov.

 

K príprave a zorganizovaniu festivalu prispelo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Martinský klub priaznivcov cestovania, Klub slovenských turistov Turiec a Slovenské národné múzeum v Martine. Snahou organizátorov tohto zaujímavého festivalu bolo vytvoriť priestor na spoznávanie kultúrnych  a spoločenských rozdielov v jednotlivých kútoch sveta, a tým znižovať mieru predsudkov a intolerancie, čo je v dnešnej dobe tak dôležité. Počas štyroch dní návštevníci festivalu mohli vidieť zaujímavé výstavy fotografií, zachytávajúce ľudí v rôznych životných situáciách, ktorých pridanou hodnotou bola netradičná inštalácia. Umiestnené boli v priestoroch kina Moskva a tiež na Chate na Martinských holiach. Už tradičná súťažná výstava fotografií bola tento rok obohatená o turistickú tému.

 

 

Prvýkrát v histórii festivalu sa počas programu objavili i najzaujímavejšie žiacke prezentácie z projektu Mosty kultúry, ktorý podporil Fond na podporu umenia. Tie sa mohli realizovať vďaka podpore vyučujúcich zo škôl zapojených do projektu. Poďakovanie pri príprave festivalu patrí aj SOŠ obchodu a služieb, ktorá si v rámci programu pre žiakov pripravila zaujímavé prekvapenie, čím obohatila program festivalu. Veľmi dobrú atmosféru festivalu spríjemnili svojou hudbou David Bolek, Andrej Jankovič a Sarah Mária Verníčková. O hry a súťaže sa postarali skauti z Vrútok. Ďakujeme všetkým, čo sa akoukoľvek formou podieľali na zorganizovaní tohto ročníka, ako i návštevníkom, vďaka ktorým sa vytvorila príjemná atmosféra. Tešíme sa spoločne na ďalšie ročníky nášho festivalu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama