Najlepší nový člen Asociácie historických hotelov Európy je v Gbeľanoch pri Žiline

Autor: Najlepší nový člen Asociácie historických hotelov Európy je v Gbeľanoch pri Žiline
Foto: Najlepší nový člen Asociácie historických hotelov Európy je v Gbeľanoch pri Žiline
Uverejnené: 11. marec 2016

Európska asociácia historických hotelov Európy združuje viac ako 500 unikátnych  zámkov, hradov, kaštieľov a kúrií, ktorým bol vdýchnutý nový život a dnes vítajú hostí ako hotelové zariadenia.

Štvorhviezdičkový hotel Château Gbeľany sa stal členom tejto asociácie tesne pred oficiálnym spustením prevádzky. Prví hostia mohli testovať ubytovanie v zrekonštruovanom barokovom kaštieli vo februári 2016. Zároveň mohli vyskúšať hotelové wellness, zahrať si bowling či ochutnať jedlá z ponuky a la carte reštaurácie BELENE. Château Gbeľany spĺňa viacero účelov a rôznorodá klientela si vďaka obnovenej Národnej kultúrnej pamiatke môže splniť svoje priania.

 

Konferenčná sála pre viac ako 200 ľudí a catering podľa želania vyhovuje firemným podujatiam, romantické prostredie historickej budovy a nádherného anglického parku je ideálne na svadby. Na svoje si prídu aj rodiny a páry, ktoré môžu využiť výhodné balíky služieb alebo ponuku ušitú priamo na mieru. Hotel navštevujú aj ľudia z okolia, ktorí zvonku v dohodnutom rozsahu využívajú jeho služby.  Rekonštrukcia kaštieľa získala v marci 2016 v súťaži Stavba roka 2016 Cenu za celospoločenský prínos. Ako historický hotel Château Gbeľany sa uchádzal aj o ocenenie na medzinárodnej úrovni v prestížnej súťaži Historic hotels of Europe awards. Vďaka podpore spokojných zákazníkov bol hotel nominovaný vo svojej kategórii Historic hotels of Europe - New member award.

 

Na slávnostnom udeľovaní cien, ktoré sa konalo 23.10. 2016 na ostrove Santorini, si majitelia mohli hrdo prevziať zlato v zmienenej kategórii – New member award 2017. Celkovo sa súťažilo v 10 kategóriách a v silnej európskej konkurencii sa presadil aj hotel Hviezdoslav v Kežmarku, ktorý získal ocenenie  najpohostinnejší hotel Európy – Host of the Year 2017. Okrem dvoch víťazov, sa strieborná priečka v rôznych kategóriách ušla hotelom Villa Nečas, Grandhotel Praha, Hotel Chateau Belá a Grandhotel Starý Smokovec. 

 

Veľkú radosť z rekordného počtu premenených nominácií vyjadril prezident Historických Hotelov Slovenska a člen predstavenstva Historic Hotels of Europe Ján Svoboda: „Slovensko prešlo v kvalite služieb a obľúbenosti u domácich aj zahraničných hostí raketovou premenou. Dávame si záležať na vysokej úrovni ubytovania, skvelej gastronómii, na dizajne a prístupe k zákazníkovi a zdá sa, že klienti to vedia oceniť. Za všetko hovoria výsledky a ocenenia v šietich kategóriách, z toho dve zlaté a štyri strieborné priečky. Veríme, že tieto ocenenia budú silnou motiváciou aj pre ďalšie hotely na Slovensku.“

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama