Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinčan bol za chutné jedlo odmenený medailou

Autor: Martinčan bol za chutné jedlo odmenený medailou
Foto: Martinčan bol za chutné jedlo odmenený medailou
Uverejnené: 17. december 2015

Dňa 24. novembra 2016 sa už po piaty krát konala celoslovenská gastronomická súťaž: „Žilinská gastronomická jeseň 2016.” Hlavným organizátorom a garantom súťaže bol Žilinský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci s Hotelovou akadémiou v Žiline.

V multifunkčných priestoroch Evant Hause sa stretli šikovní žiaci stredných odborných škôl odborov kuchár, pekár a cukrár. Súťažilo sa v kategóriách JUNIOR a SENIOR, takže bola príležitosť vidieť a inšpirovať sa aj prácou profesionálnych kuchárov.

 

Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Martine reprezentoval Branislav Súkeník, žiak 4. ročníka odboru kuchár. Jeho súťažnou disciplínou bola teplá kuchyňa, ktorá mala zadanú tému: JESEŇ NA TANIERI – JEDLÁ S POUŽITÍM GAŠTANA JEDLÉHO.

 

Braňo pripravoval 2 porcie súťažného pokrmu s názvom: Prepeličie supréme so šípkovou omáčkou a karlovarským muffinom. Návštevníci tejto súťaže mohli naživo sledovať kuchárske umenie, ako si jednotliví súťažiaci poradia s prípravou svojho jedla. Krásna a precízna práca nášho žiaka Braňa Súkeníka a chutne navrhnuté a pripravené jedlo zožalo pochvalu aj od českého porotcu.

 

 

Vo výslednom hodnotení sa Branislav Súkeník z počtu 18 súťažiacich prepracoval do strieborného pásma, kde získal 2. miesto. Srdečne blahoželáme! A veríme, že aj s našou pomocou vyrástol budúci kuchár – profesionál. Svoje odborné zručnosti Braňo predstavil celému Slovensku aj v mediálne známej súťaži: „Moja mama varí lepšie, ako tvoja.“

 

Zároveň chceme poďakovať vedeniu hotela Bystrička a jeho kuchárom, ktorí veľkou mierou prispeli tak po odbornej, ako aj finančnej stránke k tomuto úspechu. Je to dôkazom, že prostredie prevádzkovateľov hotelov a reštaurácií, ktoré sprostredkovávame pre odborný výcvik našich žiakov je formujúce a významné pre ich ďalší profesionálny rozvoj.


Reklama

príbuzné témy

Reklama