V Kláštore pod Znievom rozsvecoval stromček Mikuláš

Autor: V Kláštore pod Znievom rozsvecoval stromček Mikuláš
Foto: V Kláštore pod Znievom rozsvecoval stromček Mikuláš
Uverejnené: 27. august 2015

Šiesty december je deň, kedy sú všetky deti zvyknuté na príchod Mikuláša. Večer 5. decembra si preto vyčistia čižmy alebo nachystajú topánky a ráno očakávajú vytúženú sladkú odmenu. Tú im doniesol Mikuláš aj do Kláštora pod Znievom, kde spolu s rodičmi a deťmi rozsvietili aj obecný vianočný stromček.

 

V utorok 6. decembra navštívil Mikuláš deti z obce Kláštor pod Znievom. Tie ho s nadšením očakávali v požiarnej zbrojnici a privítali ho spevom. Každé dieťa, ktoré chcelo mikulášsky balíček sa posadilo na pódium k Mikulášovi a anjelovi a povedalo básničku alebo zaspievalo pesničku. „Deti boli smelé a krásne recitovali. Aby sa nebáli, zvolili sme tento rok variantu bez čerta,“ rozpráva Mgr. Erika Cintulová, starostka obce Kláštor pod Znievom. Po odovzdaní všetkých balíčkov pozval Mikuláš rodičov s deťmi pred obecný úrad, aby spoločne rozsvietili vianočný stromček.

 

Rozsvecoval sa stromček, aj hasičská zbrojnica

 

Mikuláš s anjelom nasadli do koňmi zapriahnutého koča a v sprievode rodičov a detí sa presunuli pred obecný úrad k vianočnému stromčeku. Tu sa deti s Mikulášom pofotili a mávnutím jeho mikulášskej palice rozžiarili na stromčeku farebné svetielka. Okrem stromčeka sa však rozsvietila aj stará hasičská zbrojnica, čo dotvorilo príjemnú predvianočnú atmosféru. Blížiace sa vianočné sviatky privítali Kláštorčania okrem symbolického zasvietenia stromčeka aj popíjaním horúceho čaju a punču pred obecným úradom, z ktorého sa ozývali vianočné piesne.

 

Mikuláš potešil všetky deti v obci

 

Mikuláš s anjelom nezabudli ani na deti v miestnej časti Stanica. Tam rozdávali balíčky plné sladkostí deťom, ktoré sa osmelili a zarecitovali alebo zaspievali. „Bolo aj pár detičiek, ktoré sa hanbili, no nakoniec to spoločnými silami s menšou pomocou Mikuláša zvládli,“ hovorí starostka Kláštora. Keď malo každé dieťa v rukách mikulášsky balíček, mohlo sa začať zabávať na pripravenej mini diskotéke.


Reklama

príbuzné témy

Reklama