Martinská kapela LenArt prichádza s novým albumom Pre teba

Autor: Martinská kapela LenArt prichádza s novým albumom Pre teba
Foto: Martinská kapela LenArt prichádza s novým albumom Pre teba
Uverejnené: 14. december 2014

Martinská kapela LenArt prichádza pred Vianocami s prekvapením. Po 5 rokoch fungovania kapely vydávajú CD s názvom Pre teba. Podľa slov Mira Stacha, gitaristu kapely, je to „best of“ ich vlastnej tvorby, rastu kapely počas  5 rokov jej pôsobenia a sú tam skladby, ktoré vznikali za posledný rok ale aj za posledné 4. 

Verzie piesní sa postupne menili, či už aranžmánom alebo po textovej stránke. Výsledkom ich práce je finálna podoba albumu so 14 skladbami s atraktívnym obsahom ale aj obalom. Chalani robia hudbu pre rôzne vekove kategórie, od stredoškolákov po tvrdo pracujúcich, pre chlapov ale aj ich krajšie polovičky. CD uvedú do života a „pokrstia ho“ na Silvestra na martinskom námestí o 22.00.

 

Na nahrávaní albumu chlapci pracovali od mája do septembra 2016. „Nahrávalo sa u Mareka Považana, chalana z Martina, ktorý pôsobí v rôznych lokálnych kapelách. Prvé demá vznikli u Rasťa Huleja, ktorý je z U2 revival, ktorí nám v tom vlastne pomáhali, čo sa týka zvuku. Aj vďaka ním sa to pomaličky celé porobilo," hovorí Miro, ktorý sa so spevákom Ondrejom Lenartom najviac autorsky podieľali na vzniku skladieb.

 

 

Štýlovo sa LenArt radí medzi pop-rockové kapely a ich texty sú o láske, priateľstve a práci, o celodenných rituáloch, v ktorých človek sám seba nachádza. Väčšinu textov albumu Pre teba napísal spevák Ondrej, na ostatných spolupracovali aj hostia ako napríklad Martin Frnka či Tatiana Galambošová. „ V minulosti sme začínali na tých anglických veciach, až potom z toho vykryštalizovalo, že pôjdeme do tej slovenčiny. Ondrej si tie texty na seba tak dobre ušije.“ hovorí Miro. Dve zo skladieb majú už aj vlastný klip, skladba premena a skladba koník.

 

Klip ku premene je ešte čerstvý z 15. decembra a môžete si ho pozrieť na YouTube

 

Natáčal sa na letisku v Košťanoch nad Turcom, pracovali na ňom najmä Michal Jurík a Vladimir. Rok 2016 hodnotí Miro ako úspešný. Za úspechy považuje najmä vznik samotného CD, s ktorým súvisí aj utuženie kolektívu a zlepšenie manažerských zručností, keďže sú si sami manažérmi a tiež sponzormi. Absolvovali okolo 40 koncertov a celkovo bol tento rok pre nich pracovný. „Pred Vianocami sme si doprali takéto potešenie, ktoré môžeme ľudom dať, nech si to aj oni spríjemnia. Čo dúfam, že si spríjemnia (Mirov úsmev). „

 

CD je voľné na stiahnutie tu: http://bandzone.cz/lenart

 

A kde by sme si mohli LenArt v najbližšej dobe vypočuť naživo? V decembri plánujú zahrať v Martinskom Cafe Lýra, Music club a vo Zvolene v kaviarni Spoon & Bakery. Od januára/februára plánujú pocestovať po Slovensku a navštíviť rôzne podujatia na námestiach, jarmoky, dni mesta a podobne. Okrem Martinského Barmusea sa chystajú do Kremnice, Námestova a aj Ružomberka.


Reklama

príbuzné témy

Reklama