DSS Méta získa tvorivú dielničku vďaka benefičnému koncertu združenia Matka a dieťa Turca

Autor: DSS Méta získa tvorivú dielničku vďaka benefičnému koncertu združenia Matka a dieťa Turca
Foto: DSS Méta získa tvorivú dielničku vďaka benefičnému koncertu združenia Matka a dieťa Turca
Uverejnené: 22. február 2017

Na Valentína sa uskutočnil už desiaty ročník benefičného koncertu občianskeho združenia Matka a dieťa Turca. Zažiarila na ňom populárna operná speváčka Sisa Lelkes Sklovská, klavirista Richard Rikkon a tiež ich hosť, kubánsky spevák Lazaro de Jesús Hodelin Thomas.

Podľa predsedkyne OZ Matka a dieťa Turca Petry Piršelovej prinieslo toto krásne benefičné podujatie želaný zážitok a dobrú náladu všetkým zúčastneným. Podujatím sprevádzal hostí Dano Heriban, ktorý publiku zahral niekoľko klavírnych skladieb zo svojho albumu. Program si pripravili aj hviezdičky z Domova sociálnych služieb Méta Martin, zariadenia, v ktorom sa starajú o klientov s rôznymi druhmi postihnutia. Koncert poslúžil ako verejná zbierka, na ktorú prispeli diváci zaplatením vstupného. Výťažok je určený na nový projekt združenia Matka a dieťa Turca, ktorého cieľom je vytvoriť tvorivú dielňu a ateliér v DSS Méta Martin. „Pri našich návštevách v zariadení sme mali možnosť vidieť, že sú to ľudia, ktorí majú radi spoločnosť, tvorivú prácu a sociálny kontakt. Práve výťažok zo zbierky pomôže zriadiť priestory pre ich tvorivú činnosť,“ hovorí Petra Piršelová.

 

 

Umeleckým organizátorom podujatia bola Sisa Lelkes Sklovská, ktorá sa na tento ročník pripravila naozaj znamenite aj so svojimi hosťami. Na pódiu sa tento rok okrem klaviristu Richarda Rikkona objavil aj talentovaný hosť, kubánsky spevák Lazaro de Jesús Hodelin Thomas, ktorý svojim repertoárom potešil snáď každého vo vypredanej sále DO Strojár. „Veľmi sa teším, že keď robím koncerty, ľudia nesedia. Stoja, tlieskajú si, tancujú a spievajú spolu s nami. Som veľmi rada, že toto podujatie dopadlo úžasne a už teraz rozmýšľam, o čom bude jedenásty ročník, vždy sa snažím, aby to bolo niečo výnimočné," dodala Sisa Lelkes Sklovská.

 

OZ Matka a dieťa Turca funguje ako partia aktívnych mamičiek s podporou priaznivcov, ktoré svoj voľný čas a energiu rady vkladajú do niečoho čo má zmysel a pomáha. „Každý má nejaký koníček, my máme takýto. Väčší zmysel ako stretávať sa na kávičkách po kaviarňach má pre nás spolu si sadnúť v obývačke, naplánovať a následne vonku reálne vytvoriť niečo, čo je v Turci potrebné a užitočné pre tých druhých. Fungujeme najmä vďaka ľuďom, ktorí nás podporujú. Ľudia v dnešnej dobe radi dávajú prostriedky, keď naozaj vidia, že idú tam, kam ísť majú," vysvetlila Petra Piršelová.

 

Výstavba tvorivej dielničky sa môže uskutočniť aj vďaka partnerom a viacerým sponzorom združenia. Priamo na podujatí odovzdal symbolický šek vo výške 1000 eur Zdeno Kozák a šek vo výške 400 eur putoval do združenia aj z výťažku Festivalu klobás, ktorý organizoval Mgr. Martin Kalnický.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama