Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinčanka Zuzana Fridecká zvíťazila v súťaži Ružinovská lýra

Autor: Martinčanka Zuzana Fridecká zvíťazila v súťaži Ružinovská lýra
Foto: Martinčanka Zuzana Fridecká zvíťazila v súťaži Ružinovská lýra
Uverejnené: 03. september 2015

Súťaž Ružinovská lýra sa konala v decembri minulého roku v dome kultúry Ružinov v Bratislave. Išlo o jediný festival pôvodnej slovenskej tvorby v rámci Bratislavy, na ktorom sa predstavilo 10 súťažiacich s pôvodnými autorskými piesňami spievanými v slovenskom jazyku.

Piesne do finále vybrala odborná porota a boli počas súťažného večera naživo prezentované v sprievode orchestra Gustava Broma pod vedenim dirigenta Vlada Valoviča. V porote zasadli Vlado Valovič, textár Ľuboš Zeman a herečka Katarína Ivanková. Súťaž sa uskutočnila ako súčasť koncertu, počas ktorého zaspievali finalisti pôvodnej Bratislavskej lýry – Václav Neckař, Jitka Zelenková, Jana Kocianová a súrodenci Hečkovci – a jej ambíciou je obnovenie pôvodnej Bratislavskej lýry, ktorá by podporila pôvodnú tvorbu slovenských autorov hudby a textu. Tento prvý ročník Ružinovskej lýry sa uskutočnil pod taktovkou spoločnosti Cultus Ružinov, a.s.

 

 

Spomedzi desiatich súťažiacich kapiel vyhrala Zuzana Fridecká z Martina, trvalým pobytom v Bratislave, s piesňou Ako strom. Text napísala spolu s Matejom Frideckým, hudobnú zložku vytvorila samotná víťazka. „Veľmi sa teším. Je to taký pocit zadosťučinenia, že konečne sa niečo podarilo, keď sa človek roky snaží,“ povedala po vyhlásení výsledkov mladá mamička a talentovaná hudobníčka pre  Zuzana Fridecká pre mesačník Ružinovské echo. Podľa portálu bandzone.cz je Zuzana speváčkou v kapele Fox Band, kde zastupuje klávesy, gitaru a spev. Spolu s basgitaristom Rastislavom Podrackým a milovníkom bicích a perkusií Radoslavom Rugalom hrajú od roku 2014, kedy si spolu prvý krát zahrali v nemenovanej Martinskej kaviarni a odvtedy im to ladí. Držíme palce do ďalších dobre naladených koncertov a úspešnej tvorby slovenskej hudby!


Reklama

príbuzné témy

Reklama