Prváčikovia v Martinuse

Autor: Prváčikovia v Martinuse
Foto: Prváčikovia v Martinuse
Uverejnené: 14. november 2013

Neexistuje hádam žiaden Martinčan, ktorý by nepoznal kníhkupectvo Martinus. Názov vznikol z latinského prekladu názvu mesta Martin a zároveň je slovnou hračkou s priezviskom jedného zo zakladateľov (santUS). V roku 2000 vznikla myšlienka sprístupniť naše služby aj ľuďom mimo Martina, a voľba bola jednoduchá- pôvodná značka sa preniesla na internet a doplnila sa k nej koncovka .sk.

Z Martina sa dodnes expedujú všetky knihy po celej Slovenskej i Českej republike, ktoré si naši zákazníci objednajú cez náš e-shop. My Martinusáci chceme byť viac ako len obyčajní predavači kníh. Knihy milujeme a tak sa neustále snažíme vymýšľať zaujímavé projekty, ktorými vieme robiť naše Slovensko lepším.

 

Podpora čítania u detí je jedna z kľúčových tém, ktoré neustále rezonujú v našej spoločnosti. Aj my sme chceli troškou prispieť a podporiť vedomosti detí o knihách - ako vznikajú, čo sa s nimi deje a ako sa dostanú až domov do samotných rúk čitateľov. A tak sme na centrále v Martine tento týždeň privítali vzácnu návštevu. A nie hocakú. Prišli k nám prváčikovia zo ZŠ P. Mudroňa. Pre prváčikov sme pripravili exkurziu plnú zábavy a zaujímavých informácií.

 

Deti zvedavo prechádzali všetkými oddeleniami od príjmu kníh, cez sklad, baliareň a expedíciu. Ich radosť v očiach nás všetkých v ten deň nakazila. Ich otázky nemali konca kraja. Tí odvážnejší si dokonca vyskúšali aj samotnú prácu so skenerom, zabaliť a zafóliovať knihu a pripraviť ju na odoslanie k zákazníkovi. Na záver sme poďakovali deťom za ich návštevu, do malých rúk darovali knižočku a na pamiatku sa odfotili pri obrázkoch, ktoré nám prváčikovia nakreslili ešte pred samotnou návštevou. Aj takto sa dá budovať partnerstvo so školami a prepájať teóriu s praxou už v útlom detstve. Máme skvelý pocit, že sme spravili dobrú vec a veríme, že keď títo „naši malí hostia“ vyrastú, stanú sa z mnohých z nich milovníci kníh.


Reklama

príbuzné témy

Reklama