Do Turca zavítali po roku opäť najlepší tanečníci

Autor: Do Turca zavítali po roku opäť najlepší tanečníci
Foto: Do Turca zavítali po roku opäť najlepší tanečníci
Uverejnené: 01. február 2016

Koncom marca sa v priestoroch športovej haly v Martine uskutočnil siedmy ročník celoslovenskej tanečnej súťaže Capri-Sonne Deep Dance League. Počas dvoch dní sa na tanečnom parkete vystriedalo takmer 900 tanečníkov z celého Slovenska.

MARTIN. Organizátorom vyhľadávanej tanečnej súťaže bol už tradične Tanečný klub Deep z Martina. Siedmy ročník sa nezaobišiel bez zmien, pretože sa súťažilo nielen v tanečných štýloch disco a hip hop, ale už aj v dance show a street dance show. Vzhľadom na každoročný nárast súťažiacich sa organizátor rozhodol pripraviť súťaž vo väčších priestoroch športovej haly na Podháji. Toto rozhodnutie sa ukázalo ako správne, pretože účasť súťažiacich takmer z 35 klubov sa priblížila k minuloročným majstrovstvám Slovenska, ktoré Tanečný klub Deep organizoval v Martine minulý rok v máji.

 

Svojich zástupcov malo podujatie  z radov viacerých turčianskych tanečných klubov (Tanečný klub Deep, Shakers, Martico New Age a Next dance crew). Okrem štandardného vyhodnocovania jednotlivých súťažných disciplín sa na záver súťaže odovzdávala aj špeciálna cena. Tú získal klub, ktorý počas dvoch dní vytancoval najviac bodov. Aj tento rok sa to podarilo Tanečnému klubu Deep, ktorý s celkovým počtom 360 bodov predbehol kluby Unostar DS z Košíc (327 bodov) a prešovský klub Grimmy (298 bodov).

 

V sobotu sa súťažilo v tanečných štýloch disco dance a dance show, ktorý svojim charakterom pripomína scénické tance a v nedeľu prišiel na rad tanečný štýl hip hop a street dance show. Deepu zabezpečilo celkové prvenstvo aj viacero víťazstiev v jednotlivých súťažných kategóriách. Vo vekovej kategórii mini (do 6 rokov) sa v sólo tancoch darilo Kristíne Hlavňovej (1. miesto) a Natálii Fašiankovej (3. miesto). Zlaté umiestnenia získali obe tanečníčky aj v disciplíne disco duo.

 

Trénerom vekovej kategórie mini urobila radosť aj skupina Deci a formácia Rock this party, pretože obe získali prvenstvo. V detskej vekovej kategórii najvyššej výkonnostnej triedy A sa darilo v sólových tancoch Alžbete Hlavňovej, ktorá vybojovala prvé miesto. Medzi chlapcami sa najviac darilo Matúšovi Troppovi, ktorý si v sólovkách taktiež vytancoval zlato. Obaja úspešní sólo tanečníci spojili svoje sily aj v disciplíne disco duo, a ich tanečný výkon bol opäť ohodnotený na jednotku. Úspech zožali aj detské disco skupiny Deo (2. miesto, výkonnostná trieda B)  a taktiež Dede (2. miesto, výkonnostná trieda A).

 

Z juniorov sa najviac darilo v sólových tancoch Timotejovi Liskovi, ktorý vytancoval bronzové umiestnenie. Rovnaké umiestnenie získala Zuzana Trojáková, ktorá štartovala v disco sólovkách výkonnostnej triedy A hlavnej vekovej kategórie. Na ďalší deň sa Tanečnému klubu Deep podarilo vybojovať prvenstvá a významné finálové umiestnenia aj tanečnom štýle hip hop. Detská skupina Komandíčko získala prvenstvo a na druhom mieste sa umiestila skupina Kid cut.

 

 

Súťažný parket si po dlhej dobe skúsila aj trénerka Klaudia Obertová, ktorá v sólo tancoch žien získala bronzové umiestnenie. Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou viceprimátora mesta Martin Imricha Žiga a s finančnou podporou Žilinského samosprávneho kraja.


Reklama

príbuzné témy

Reklama