Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Branislav Turanský medzi najlepšími športovcami mesta Martin

Autor: Branislav Turanský medzi najlepšími športovcami mesta Martin
Foto: Branislav Turanský medzi najlepšími športovcami mesta Martin
Uverejnené: 20. apríl 2017

Martinská radnica oceňovala 10 najlepších športovcov za rok 2016, ktorí svojimi športovými úspechmi, cieľavedomosťou a spoločenským prínosom úspešne reprezentovali mesto Martin i turčiansky región.

Z rúk viceprimátora Imricha Žiga si prevzal ocenenie Najlepší športovec aj plavec a tréner Ing. Branislav Turanský, člen Plaveckého klubu Masters Turčianski raci. Branislav Turanský sa už od svojich detských rokov venuje pretekárskemu plávaniu, najskôr v PK Martin a teraz, v strednom veku, pokračuje už v kategórii Masters v PKM TR.

 

Počas celej plaveckej kariéry bol výborným reprezentantom PK Martin a v súčasnej dobe šíri dobré meno klubu. V pretekárskom plávaní dosahuje vynikajúce výsledky ako pretekár, ale úspešný je aj ako kvalifikovaný športový odborník a tréner. Veľkou devízou je aj jeho spoločenský prínos, vzhľadom na výchovno - pedagogické aktivity v práci s mládežou v PK Martin, kde pripravuje martinské plavecké nádeje pre vrcholový šport.

 

Svojimi skúsenosťami a cennými radami usmerňuje aj tréningový proces členov PKM TR

 

Vrcholom plaveckej pretekárskej kariéry Branislava Turanského je účasť na dvoch Majstrovstvách sveta v kategórii Masters . V roku 2012  reprezentoval na Majstrovstvách sveta v talianskom Riccione v disciplínach 50 m voľný spôsob a 100 m voľný spôsob. V roku 2014 reprezentoval na Majstrovstvách sveta v kanadskom Montreale v disciplínach 50,100,200 a 400 m voľný spôsob. V máji 2016 na Majstrovstvách Európy vo Veľkej Británii, v Londýne dosiahol v ťažkej disciplíne 200 m motýlik slovenský rekord.

 

 

Už samotná účasť na týchto najvýznamnejších podujatiach je úspechom, pretože splniť predpísané limity pre účasť, je mimoriadne náročné. Okrem týchto top pretekov sa zúčastňuje na mnohých medzinárodných plaveckých podujatiach organizovaných na Slovensku, ale aj blízkom zahraničí. V roku 2016 mal veľmi úspešnú sezónu, keď prekonal 4x slovenské rekordy vo vekovej kategórii 45-49 rokov.

 

Dvojnásobný majster Maďarska

 

Na Medzinárodných majstrovstvách Maďarska, II. Danube Cup Master Swimming v Ketskeméte sa umiestnil v disciplíne 200 m motýlik na 1. mieste a vyplával  slovenský rekord, ktorý opravil  na ME v Londýne. Vyplával aj 1. miesto v disciplíne 400 m voľný spôsob a 3. miesto v 100 m voľný spôsob a pomohol k slovenskému rekordu v mix štafete na 4x 100 m polohový pretek, ktorý plával v zložení Turanský, Turanská, Kontoš, Pisarovičová. Jeho ďalším veľkým cieľom je zúčastniť sa v roku 2017 Majstrovstiev sveta v auguste v Budapešti, kde plánuje úspešne reprezentovať. Jeho športová činnosť motivuje všetkých, ktorí sa o plávanie, či už rekreačné, kondičné alebo pretekárske, zaujímajú a pre všetkých, pre ktorých je šport celoživotnou filozofiou.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama